Genväg till guld upphör hos Aegean den 24/11

Många har läst artikeln Snabbaste Vägen till guldkort: Aegean Miles & Bonus, som beskriver det, hittills, mest generösa bonusprogrammet när det kommer till att uppnå guldstatus. Det har varit så lätt att uppnå guldstatus i detta program att det bara har varit en tidsfråga innan det skulle ske ändringar och nu sker det,till mångas förtret.

Fram tills nu har du bara behövt tjäna 19,000 miles för att få Aegean Miles & Bonus guld. Kravet är i verkligheten 20,000 miles men du får 1,000 som en välkomstpresent när du anmäler dig. När du så får guldkortet är det ännu lättare att behålla det då det enbart kräver aktivitet på kortet en gång vart tredje år. Från och med den 24.november kommer drastiska ändringar som gör programmet betydligt mindre attraktivt.

Vilka ändringar?

Bonusprogrammet delas mellan Aegean och Olympic ir som nu har infört en nivå mellan blå och guld, döpt till silver.

New-Miles-Bonus

Det nya programmet kräver 24,000 miles för att uppnå silverstatus medan guld kräver det dubbla, alltså 48,000 miles. Men det finns en genväg som låter dig uppnå nivåerna för halva summan. Om du flyger minst två gånger med Aegean och Olympic Air blir det fortsatt 12,000 miles för Silver och med fyra flygningar med ett av bolagen får du guld efter 24,000 miles.

Om du redan har guldkort skall du tjäna 24,000 miles för att behålla statusen eller bara 12,000 miles om fyra av dina flygningar är med Aegean eller Olympic Air. För silver gäller hälften så mycket.

Alla som har ett guldkort per den 24/11 kommer att behålla sin status ett år framöver, dvs. till och med den 24 november 2015.

Slutsats

Den här ändringen kommer inte som någon överraskning. Det nuvarande systems har utan tvekan varit allt för generöst och innerst inne har man nog känt å sig att en ändring skulle komma förr eller senare.

Om du flyger minst fyra gånger om året med Aegean och Olympic Air är det nya programmet nästa lika bra som tidigare. Det lönar sig att göra dessa fyra resor för att uppnå status dubbelt så snabbt, även om det kan vara en liten omväg.  Det är upp till var och en att avgöra m det är mödan värt, men det är viktigt att komma ihåg följande i ekvationen. Det nya programmet visar sina extremt generösa sidor när du har fått ditt guldkort. 24,000 miles för att hålla guldstatus eller 12,000 med Aegean eller Olymic Air är fortfarande extremt generöst. Så, även med alla nya ändringar kommer Aegean Miles & Bonus att befästa sin plats om ”snabbaste vägen till guldkort”.

Fram tills att ändringarna träder i kraft den 24/11 är rådet att skynda sig att uppnå guld så länge kravet bara är 19,000 miles!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *