Hilton Copenhagen Airport

Det kanske allra viktigaste för ett flygplatshotell är gångavstånd till terminalen. Hilton Copenhagen hotell har perfekt beläget i det avseendet, man kan gå torrskodd från hotellet till SAS Fast Track på mindre än fem minuter.

Vi ankom till hotellet och blev mött med underbar service som frågade om vi skulle ta incheckningen på skandinaviska eller engelska. För en av vistelserna hade vi bokat den billigaste rumskategorin och med Hilton Honors Gold blir man vanligtvis uppgraderad en kategori på detta hotell fick jag bekräftat. Det innebär att man inte fått ett Executive-rum med tillgång till lounge. Ska du ha det måste du betala de 200 kronor extra det kostar för ett deluxe-rum. Vi fick ändå tillgång till loungen utan att vi bad om det. Standard-, deluxe- och executiverum är i grunden samma typ av rum och är 33 kvadratmeter. Det är gott om plats för två barnsängar om man reser med små barn.

Skjermbilde 2013-11-02 kl. 11.59.27

Rummen är stora och ljusa med en liten soffa

Arbeidsplass og barneseng

Stor vask

Amenities

Badrummen är stora med både dusch och stort badkar tillsammans med standard Hilton-amenities. Detta är i stort sett de enda hotellschampon och balsam som kan användas enligt min fru. Det fanns också morgonrock tillgängligt.

Morgenkåpe

Hotellet har en Executive lounge. Loungen är inte stor men har hygglig service, matbord, en soffgrupp med öppen spis och en sittgrupp med Äggetstolar av Arne Jacobsen samt TV. De har också några leksaker gömda så mamam och pappa kan slappa av lite.

Gode stoler i loungen

Spisebord i lounge

Alkoholfritt val av dryck finns tillgängliga hela dagen. Det serveras frukost i loungen utöver happy hour tidig kväll. Det är möjligt att köpa alkohol utanför happy hour. Vid en vistelse kom vi till loungen en timme före de stänger 23.00, men blev fortfarande uppassade med ett glas rödvin. Frukosten de serverar i loungen är också bra och inkluderar äggröra och bacon.

Utvalg happy hours

Utvalg happy hours

Alkoholfri drikke

Lounge frokost

Lounge frokost

Priset vi betalade inkluderade frukost som serveras från 06.30. Detta är något sent för ett flygplatshotell, men det fanns ett ”grab and go” alternativ. Frukosten de serverar på första våningen har ett mycket bra urval.

Hilton Copenhagen håller mycket bra standard, så bra att det nästan är ett alternativ för en stadssemester då det tar 15 minuter med tåg eller metro in till centrum. Platsen är perfekt om du har en tidig flygavgång och priserna på helgerna är inte avskräckande.

Quickfacts:

Belägenhet: Länkat med terminalen på Kastrup
Rumspris: 936 danska kroner
Bonuspoäng/Program: Eurobonus: 1000
Hemsida: Hilton CPH

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *