Hit reser svenska resenärer under höstlovet

Om några veckor är det höstlov och många passar på att resa utomlands. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer under höstlovet. Högst upp på listan ligger London tätt följt av Malaga och Alicante på andra respektive tredje plats. På åttonde plats finns Bangkok som listans utomeuropeiska resmål.

På förstaplats hamnar den ständigt aktuella storstaden London som lockar med sina många sevärdheter samt stora utbud av restauranger och shopping. London ligger bara ett par timmars flygresa bort och är därmed lättillgängligt även för de som bara vill vara borta ett par dagar. På andra, tredje och fjärde plats hittar vi de tre spanska soldestinationerna Malaga, Alicante och Las Palmas.

På listan återfinns även de två nordiska huvudstäderna Oslo och Helsingfors som båda har ett brett utbud av restauranger och muséer och ligger endast en timmes flygresa bort. Av de utomeuropeiska resmålen är Bangkok populärast. Bangkok fortsätter att vara en av svenskarnas favoritdestinationer och lockar både de som vill uppleva storstadspuls och de som vill besöka den thailändska övärlden.

Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson säger:

Sex av de tio mest bokade destinationerna ligger i södra Europa vilket tyder på att många saknar sommaren och vill ha sol och värme igen. Men även långlinjedestinationen Bangkok är populär bland höstlovsresenärer. Samtidigt ser vi en jämn fördelning mellan typiska storstäder och mer sol– och badvänliga resmål. Det är positivt att resenärerna uppskattar Norwegians breda och prisvärda utbud av direktlinjer till olika destinationer med moderna och bränsleeffektiva flygplan.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under höstlovet 2018

1. London
2. Malaga
3. Alicante
4. Las Palmas
5. Rom
6. Oslo
7. Barcelona
8. Bangkok
9. Palma
10. Helsingfors

Book her

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *