Hög fokus på att vara CO2-neutral, miljö och cirkulär ekonomi i resebranschen

Framför allt har vi sett ett markant ökat fokus från företagen i resebranschen under det senaste året på att vara CO2-neutrala och kunna leverera cirkulär ekonomi.

En av de stora sakerna har alltid varit flygbolagsflottan i varje flygbolag och särskilt deras ålder. Det finns praktiskt taget inga flygbolag idag som inte har utnyttjat sina investeringar i nya flygplan för att samtidigt berätta att detta nu bidrar till en klart lägre bränsleförbrukning och därmed också sänker koldioxidutsläppen.

Det finns en USB-funktion för varje stol. En klar fördel och ökad komfort för resenärer i SAS Go. Foto: Henrik Olsen

SAS har till exempel gått från en enhet flotta av Airbus flygplan. De har lagt stora order på att avveckla de äldre flygplanen på både långdistanslinjerna, men också de kortare linjerna. På långa sträckor, är det särskilt Airbus A350 väntar på och som kommer i slutet av året. På kortare sträckor är Airbus A320-familjen, där neo upplagan har definitivt förbättrats bränsleutsläpp och samtidigt öka komforten för resenärerna.

Norwegian Boeing 787 Dreamliner landar på Köpenhamns flygplats. Foto: Henrik Olsen

 

Norwegian har alltid förespråkat att de har en av de nyaste flygplansflottorna. Här är det Boeing som är producenten av de två primära typerna av flygplan. På de långa sträckorna används Boeing 787 Dreamliner och på de kortare sträckorna är det Boeing 737-modellen.

Med en genomsnittlig ålder på endast 3,8 år har de en av de yngsta och grönaste flottorna i världen.Men flygbolagen fokuserar också på andra saker. Till exempel har SAS lanserat ett nyt Amenity Kit för sina resenärer i Business Class, som görs 100% med fokus på återvinning och miljövänliga produkter.

Det nya SAS Business Class Amenity Kit. Foto: SAS / OTW

Hotellen har också varit involverade och vi ser flera initiativ för att ta bort saker som sugrör av plast och införa åtgärder som hjälper till att minska matavfall och vattenförbrukning. Både Scandic och Spies har meddelat att från 2019 finns det inga plast på deras hotell.

För att minska matavfall har Scandic länge varit involverat i samarbetet “Too Good To Go” och de har också försökt att “nudge” gästerna medan de är i bad.

Travel Gadgets finns också med den gröna vågen

Travel gadgets ingår också i den gröna vågen och det är trevligt att se. Vi har tidigare recensionerat AIRMATE Mobile Mobile Holder. En lysande reskamrat för din komfort när du är ute och reser och vill titta på film eller annat på din smartphone.

Läs mer: Läs vår recension av AIRMATE Mobile här

Sedan starten har de arbetat för att lansera en miljövänligare variant av AIRMATE Mobile och målet att skapa en 100% hållbar produkt. Idag har de tagit ett stort steg i den här riktningen och kan stolt presentera varianten “AIRMATE Mobile ECO”, tillverkad i 100% återvunnen plast men med samma kvalitet och funktionalitet. Produkten finns i mörkgrå och är tillgänglig för både privata och företagskunder.

Det är företagets Simplifiers som ligger bakom AIRMATE Mobile och deras vision är att göra produkter som ger konsumenten en bättre användarupplevelse, oavsett om det är med skapandet av en ny produkt eller en ändring av en redan befintlig produkt / lösning på marknaden. Både privatpersoner och företag fokuserar vi på miljö och cirkulär ekonomi, därför är ledstjärnan för att utveckla sina produkter också enkelhet

Målet för deras första produkt var att skapa en produkt som förbättrar användarupplevelsen bland flygresenärer när de använder sina smartphones för underhållning på flyget.

Vi har talat med Mikkel från Simplifiers och han ger oss denna förklaring av hur deras Airmate Mobile kom till liv:

I samband med produktutveckling skanns marknaden för mobiltelefonhållare för inspiration. En av de erfarenheter vi var kvar med var att andra mobila bilhållare, till exempel, var oftast gjorda av 4-6 olika material och konstruerade ganska komplicerade med växlar och fjädrar. En komplexitet som oftast orsakade en liten del att bryta ner och produkten blev oanvändbar och resulterade i en negativ användarupplevelse. Samtidigt var komplexiteten för oss ohållbar eftersom det var en produkt som på grund av de många olika materialen endast kunde återvinnas i liten utsträckning eller var svår att återvinna. Slutsatsen var därför att vi var tvungna att lösa det lättare. Det blev också klart för oss att “enkel” borde vara vår ledande stjärna i utvecklingen. Enkelt för konsumenten att använda så att det inte bara var för entusiaster, lätt att resa med, enkelt i sitt uttryck och sist men inte minst så enkelt i sitt materiella val att det lätt kunde ingå i en cirkulär resursekonomi.

79 olika versioner och efter många testflygningar slutade de med slutprodukten, smartphonehållaren AIRMATE Mobile, där vi lyckats minska antalet olika material till 2 och har valt att behålla produktionen lokalt i DK. Produkten gick in på marknaden i augusti 2018 och har fått ett mycket gott mottagande av både privatpersoner och företagskunder och vi är stolta över att det nu finns +10.000 AIRMATE Mobile som flyger runt om i världen.

Vet du om flera miljöfokuserade tjänster eller produkter som vi ännu inte har nämnt på InsideFlyer?

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *