Norwegians första flyg till Brasilien är på väg

Norwegians allra första flygning till den brasilianska storstaden Rio de Janeiro lyfte från London Gatwick söndag. Den nya linjen passar även skandinaviska resenärer eftersom det via London är enkelt att flyga vidare till både Rio de Janeiro och Buenos Aires.

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos säger:

Antalet linjer mellan Europa och Brasilien har länge präglats av låg konkurrens och höga priser. Nu blir det ändring på det när Norwegian för första gången börja flyga mellan London och Rio de Janeiro. Vi ser fram emot att göra Sydamerika ännu mer tillgängligt för europeiska resenärer men även att kunna erbjuda brasilianarna billiga flygbiljetter till Europa och tillgång till vårt stora linjenät.

Norwegian flyger fyra gånger i veckan mellan London Gatwick och till Rio de Janeiro med goda förbindelser från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Norwegian har tagits emot väl i Brasilien 

När den nya linjen offentliggjordes förra året sa Brasiliens turistminister Vinicius Lummertz:

Att Norwegian börjar flyga till Brasilien kommer ha stor betydelse för turismen i landet. Tillgång till prisvärda flygbiljetter är avgörande för att öka antalet resenärer, att fler jobb skapas och för ekonomisk tillväxt.

Sedan tidigare flyger Norwegian dagligen mellan London Gatwick och Argentinas huvudstad Buenos Aires. Norwegian erbjuder även sex inrikeslinjer från Buenos Aires till Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche och Salta.

Över 60 interkontinentala linjer
Norwegians första långdistanslinje startade 2013 mellan Stockholm och New York samt mellan Oslo och New York. I takt med att bolaget har fasat in nya Boeing 787 Dreamlinerplan har antalet interkontinentala linjer ökat till över 60 stycken. Med över två miljoner passagerare under 2018 är Norwegian nu det största europeiska flygbolaget i New York-området. Inget annat flygbolag utanför Nordamerika flyger fler passagerare till och från den här viktiga marknaden än vad Norwegian gör.

Om den nya linjen: 

Norwegian flyger mellan London Gatwick och Rio de Janeiro fyra gånger i veckan (måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar). Den nya linjen kommer att trafikeras med bolagets bekväma, bränsleeffektiva och mer miljöanpassade 787 Dreamlinerplan.

Tidtabell:
Avgång från London Gatwick kl. 12.00 lokal tid, ankomst Rio de Janeiro kl. 19.25 (lokal tid).
Avgång från Rio de Janeiro kl. 22.25 lokal tid, ankomst London Gatwick kl. 13.35 nästa dag (lokal tid).

Foto: Norwegian

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *