SAS öppnar ny direktlinje till Beirut från Arlanda

SAS utökar nu utbudet från Stockholm Arlanda Airport med ytterligare en direktlinje. Under sommaren 2019, med start 30 juni, kommer SAS att flyga mellan Stockholm och Beirut två gånger i veckan fram till september. Beirut är en populär destination från Stockholm och antalet resenärer har ökat kraftigt, drygt 50 procent, de senaste tre åren.

SAS nya direktlinje till Beirut från Stockholm, som startar den 30 juni, öppnar upp för en ännu bättre tillgänglighet mellan städerna. Beirut är en av världens äldsta städer och här finns ett stort utbud av upplevelser: välbevarade slott, historiska kyrkor och moskéer, vackra stränder och det världsberömda libanesiska köket. Antalet resenärer mellan de båda städerna har ökat kraftigt de senaste åren, med drygt 50 procent sedan 2015. De flesta är privatresenärer och fler än hälften av dem reser för att besöka släkt och vänner. Turism är också en stor reseanledning.

Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia säger :

Vi är glada över att SAS nu väljer att utveckla trafiken mellan Sverige och Libanon eftersom det finns ett behov av förbättrade förbindelser mellan länderna. Vi välkomnar därför denna direktlinje till Beirut från Arlanda som gör att både svenskar och libaneser kan resa mellan länderna på ett smidigare sätt.

Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS säger:

Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda. Beirut är ett spännande semestermål samtidigt som många i Skandinavien också har en anknytning till regionen.

Klimatfrågan är avgörande för flyget och SAS bedriver ett intensivt arbete med att förnya och uppgradera flottan, i syfte att minska bränsleförbrukningen och därmed utsläppen.

Karl Sandlund fortsätter:

Att ställa om till ett mer hållbart resande är avgörande för flyget, och SAS målsättning är att minska koldioxidutsläppen med 25 procent till år 2030. Det sker främst genom en modernisering av flottan och en ökad andel biobränslenSom en del av SAS omställningsarbete har SAS också valt att koldioxidkompensera alla flygbiljetter där ett EuroBonus-nummer angetts vid bokningen.

Biljetterna släpps till försäljning den 2:a april och flygplanstyperna som trafikerar direktlinjen är Airbus 320neo och Boeing 737-800.Trafikstarten är 30 juni med avgångar på onsdagar och söndagar fram till mitten av augusti. Därefter är avgångarna på onsdagar och lördagar, fram till den 7 september.

Foto: Sas.se

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *