Ny direktlinje med Ryanair till Budapest från Göteborg

Under kort tid har ett flertal flyglinjer etablerats på Göteborg Landvetter Airport. Nu utökas utbudet ytterligare när Ryanair startar en direktlinje till Budapest. Flygbolaget fortsätter att satsa stort på Göteborg Landvetter och antalet linjer hit har fördubblats de senaste tre åren. Detta är den tjugonde direktlinjen som flygbolaget kommer att trafikera från flygplatsen. Trafikstarten är 29 oktober 2019 med två avgångar i veckan.

Budapest är en populär destination från Göteborg Landvetter och med den nya Ryanair-linjen får västsvenskarna nu ännu fler avgångar att välja på. Varje år flyger cirka 70 000 resenärer mellan Göteborg och Budapest och det är en jämn fördelning av svenska och ungerska resenärer. Svenskarna reser främst som turister till Budapest, medan ungrarna som besöker Göteborg kommer såväl för att turista som för att besöka vänner och familj.

Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport säger:

På kort tid får vi ytterligare en direktlinje till Västsverige vilket är väldigt glädjande. Det är också roligt att konstatera att under de senaste åren är det en större ökning bland inresande ungrare än utresande västsvenskar så det är tydligt att vår region är attraktiv att besöka och uppleva.

Ungerns huvudstad består av stadshalvorna Buda och Pest som ligger på varsin sida om Donau och är med sina pampiga byggnader och boulevarder en av världens vackraste städer. Ett överflöd av influenser har påverkat och präglat stadens spännande blandning av arkitektur, gastronomi och kultur. Läs mer  om vad Budapest har att erbjuda.

Ryanair startar direktlinjen mellan Göteborg och Budapest den 29 oktober 2019 med avgångar på tisdagar och lördagar. Flygplanstypen är en Boeing B737-800 med 189 säten.

Bild: Getty Images

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *