Hitta hotell med bra Wi-fi

Om du är som genomsnittet, kikar du också efter om det är trådlöst internet på hotellet när du bokar – och helst gratis. Men vad spelar det för roll om det tar 10 minuter att ladda ner ett vanligt mail? En hemsida kan hjälpa dig på vägen.

Hemsidan Hotel WiFi Test lanserades i år och här kan du kolla hastigheten på den trådlösa anslutningen på hotell i hela världen. Dessutom kan du hjälpa till själv genom att mäta din egen anslutning när du övernattar.

Sidan är rätt enkelt uppbygd. På framsidan skriver du bara namnet på staden och därefter får du en lista med hotell i den aktuella staden. Här t.ex Köpenhamn:

hotelwifitest

Listan är i utgångsläget sorterad efter hastighet, men du kan också sortera efter t.ex gratis/betalt internet och att det skall vara minst en viss hastighet. Det översta resultatet med vit bakgrund är faktiska resultat medan de med gul bakgrund är beräknad hastighet utifrån en rad parametrar. 

Istället för att hitta hotellet på en lång lista kan man också mata in hotellnamnet i ett sökfält och hitta det på en karta.

Hemsidan är, som så många andra, beroende av att du hjälper till lite själv. Så när du är på ett hotell kan du göra en hastighetstest som andra kan del av. Det är rätt enkelt. Sidan vet, baserat på din ip adress, vilket hotell du befinner dig på. Det enda du behöver göra är att berätta om det är gratis eller ej och var på hotellet du är. Sedan är det bara att testa.

hotelwifitest2

Tyvärr inte hastigheten på ett hotell, men hemifrån för demonstrations skull.

En logiskt uppbygd hemsidan som gör vad den skall och så är det ett riktigt bra verktyg i jakten på bästa hotell. Testa själv på:

http://www.hotelwifitest.com/

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *