Köp aktier i Accor och få platinumstatus

Hotellkedjan Accor ger platinum-kort till sina aktieägare som äger fler än 50 aktier. Platinum är den högsta statusen i deras medlemsprogram Le Club, och denna nivå behålls så länge man äger aktierna.

En aktie säljs i skrivande stund för omkring 377 kr, vilket betyder att man måste köpa aktier för runt 18 850 kr för att äga 50 aktier. Då blir man i Accor Shareholders’ Club och mottar då ett platinum-kort, potentiellt på livstid.

Platinum-kortet ger bland annat följande fördelar:

  • Tidig incheckning
  • Sen utcheckning
  • Garanterat ledigt rum 48 timmar före ankomst
  • Uppgraderat rum (vid tillgänglighet)
  • Tillgång till lounge (vid tillgänglighet)
  • Välkomstgåva på rummet (varierar från hotell till hotell)

Accor-platinum

Är det värt priset?

18 850 kroner låter vid första anblick väldigt mycket för ett platinum-kort, men tänk på att man behåller platinum-kortet så länge man behåller aktierna. I tillägg måste man se beloppet som en investering, och inte ren förbrukning då aktierna kan säljas igen med potentiell vinst.

Accor Le Club är inte det bästa programmet som finns, men om man bor mycket på Accor-hotell är det absolut en fördel att ha toppstatus. I vart fall om man inte bor nog med nätter för att kvalificera sig till platinum den vanliga vägen.

Här är hotellen i Accor kedjan:

Accor-hotel-list1

Klicka här för att läsa mer om Accor Shareholders’ Club

 

Tack til James Larounis på The Forward Cabin som gjorde oss uppmärksamma på denna möjlighet. Artikeln är ursprungligen från vår systersida Bonusfeber.no och skriven av Henning.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *