Lär dig att använda Google Flights

Google Flights är en sökmotor för att hitta bästa och billigaste flygbiljetterna när du skall ut och resa. Den ger en god överblick och bäst av allt är att den söker bland väldigt många olika leverantörer. I den här guiden lär vi dig att använda Google Flights på ett bra sätt.

Vem vänder sig sökmotorn till?

Primärt vänder den sig till turister och nöjesresande som bara önskar sig en billig flygbiljett. Den vänder sig dock även till till mindre företag som själv letar flygbiljetter och är intressant då den kan söka på alla klasser, även den dyraste.

Det finns många sökmotorer för resor, varför skall man använda Goolge flights? 

Google flights är en bred sökmotor som är enkel att använda. Med detta sagt är den väldigt nyttig då man kan ställa in den på många sökkriterier såsom klass, restid, flygbolag, tidpunkt och mycket mycket mer. Med andra ord kan du hitta den biljett som passar dig bäst.

Om det bara är pris som är viktigt för dig föreslår sökmotorn själv ett alternativt datum då det är billigare att resa. I exemplet nedan har vi tittar på en tur ch retur från Köpenhamn till Oslo. Här föreslår den direkt när på dagen det är billigast att resa och ett närliggande datum då det kanske är ännu billigare.

Vidare berättar den att det är WiFi ombord, vad bagage kostar och vilket bolag du skall flyga med. När du går vidare ger den dig alternativ på vilka tider på dagen du kan resa för angivet pris och till sist blir du skickad till den site som erbjuder priset. Du bokar alltså direkt hos leverantören och inte via Google.

bf - google flights illustration 1

Norwegian är i det här fallet billigast och vi skickas därför vidare till deras hemsida där vi direkt kan gå igång med beställningen och det enda vi behöver göra att att bekräfta tid, bokningsklass, bagage etc.

Härifrån är det därför tämligen lätt att genomföra beställningen och på några få minuter får du marknadens billigaste biljett för just din resa!

Utöver att du kan hitta de billigaste biljetterna på bestämda datum kan du också be om att se en priskalender på månadsbasis, något som gör det översiktligt att välja den billigaste biljetten under en period om du inte har några krav på ut eller hemresedatum.

bf - google flights illustration 2

En annan feature för att hitta bra erbjudanden är Googles kartöversikt som utifrån den avreseflygplats man väljer visar priserna på den bit av kartan man har valt och utifrån vald avreseflygplats och datum i sökbilden. Ett väldigt användarvänligt sätt att se om det goda erbjudanden tillgängliga.

Google's måde at vise hvad priserne er ud fra en given afrejselufthavn - her Københavns Lufthavn.

Detta bör du se upp med!

Även om Google Flights bör vara uppdaterat hela tiden med bästa pris kan tekniska fel ske. Därför är det alltid en bra idé att jämföra med en annan sökmotor t.ex Momondo för att vara helt säker. Det gäller alla sökmotorer som i sin tur visar till flera olika bolag och linjer. Prova ett par olika för att se att man har hittat rätt pris.

Det är också viktigt att komma ihåg att sidan är vägledande och Google inte kan hållas ansvarigt för eventuella småfel.

När detta är sagt:

Det är en genial sökmotor som du alltid bör använda dig av när du skall ut på resa. Den hjälper dig att hitta den biljett som passar bäst till dina behov och budget och här kan du spara massor av pengar.

Hur hittar jag Google Flights?

– Der finns både en svensk version, du hittar på www.google.se/flights eller en engelskspråkig via www.google.com/flights

Trevlig resa!

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *