Rocketmiles: Minst 1 000 poäng per hotellnatt

Funderar du på att fylla på ditt US Airways-konto? Bo två nätter i London och få 10 000 miles. Eller sätt det på ditt AA-konto eller United eller Qatar…

Eller vad sägs om en extra bra affär, tre nätter i Las Vegas och få 20 000 United-miles på kontot!

Eksempel på kampanjer
Exempel på kampanj

En guide till Rocketmiles

Rocketmiles är en av många hotellportaler som har dykt upp den senaste tiden. De säljer hotellrum likt andra hotellportaler. Men till skillnad från en del andra har de inte satt upp sitt eget bonusprogram, men har istället ingått förmånliga avtal med olika bonusprogram som gör att de kan erbjuda bra med flyg-miles/-poäng för övernattningar. Urvalet av hotell varierar från stad till stad, och från tidpunkt till tidpunkt.Detsamma gör antalet miles du får per natt. Men de garanterar att du alltid tjänar minst 1000 miles per natt.

Rocketmiles utvalg av programmer
Rocketmiles urval av program

Hur fungerar det?

Alla som är medlemmar kan bjuda in andra, då får båda 1000 miles på kontot, så man bör använda en inbjudningslänk för att skriv in sig. Om du inte har en från tidigare kan du använda våran: https://www.rocketmiles.com/refer/2014MAIL (alternativt går du bara till http://www.rocketmiles.com)

Användandet av inbjudningslänk ger dig 1000 miles på kontot, poäng blir inte överförda förrän du har bott första natten på hotell. När du skapar ditt konto får du också en unik länk du kan skicka till vänner och bekanta för att tjäna extra poäng.

Därefter är det bara att kolla Rocketmiles varje gång du ska ut på resa. Du har hela tiden översikt över poäng du tjänar in på ditt konto, och när du bokar ett hoteller eller registrerar dig för en kampanj. Översikten uppdateras fortlöpande efter varje bokning, något vi tycker är riktigt bra då man också ser att eventuella kampanjpoäng är registrerade.

Kontoutskrift Rocketmiles
Kontoutdrag Rocketmiles

Få fler miles vid kampanjer

Emellanåt har de bra kampanjer, det är nu (minst) två aktiva kampanjer ute. Lägg märke till att kampanjerna med extrapoäng normalt inte kan kombineras så man måste vara lite taktisk om det är flera attraktiva kampanjer. Ofta är kampanjerna också begränsade till en per konto. Villkoren säger ofta att man inte kan avboka befintliga bokningar för att på så sätt boka på nytt för att ta del av kampanjen. Det är därför viktigt att läsa igenom villkoren för att undvika en överraskning.

5000 extra miles med United

Kravet är  en sammanhängande övernattning på minst tre nätter, du måste beställa före 31 augusti och ha genomfört övernattningen senast 31 december.

https://www.rocketmiles.com/united-5k-bonus

10 000 extra miles för 10 nätter

Bo 10 nätter före 23 september (fördelat på 1-10 hotell) och du får 10 000 miles på kontot utöver de du tjänar på övernattningarna.

https://www.rocketmiles.com/rocket-challenge-8-14-14

Slutsats

Detta passar mycket bra för de av oss som inte är bundna till ett hotelprogram av olika anledningar, du hittar både kedjehotell och fristående hotell hos Rocketmiles.

Det är inte helt kristallklart hur man bokar flera rum. Vi frågade dem om det, och svaret är «Ska du boka flera rum så får du lägga in flera bokningar. Lägg in beställningarna efter varandra från samma konto, och kontot kommer att tjäna miles för alla rum Lägg in korrekt gästnamn på varje rum så går det enklare vid incheckning». Detta svar fick jag av dem fem minuter efter att jag skickade ett meddelande till kundservice.

Kom ihåf att du normalt inte kan tjäna poöng på hotellets eget bonusprogram eller använda dig av egen status när du använder Rocketmiles. Detta är på samma sätt som bokningar genom t.ex. hotels.com eller andra.

Du bör som vanligt läsa (ja, brukar du det?) villkor på tjänsten och erbjuden de kommer med. Kolla priserna på andra ställen också, några gånger är Rocketmiles konkurrenskraftiga, ibland inte. Kolla också villkor, vi har hittat mycket flexibla priser på Rocketmiles, som tillsammans med en bra mängd miles kan väga upp lite för ett eventuellt högre pris.

Funfact: En av de som startat bolaget är norsk (se här)

Denna artikel är översatt från bonusfeber.no och är skriven av AndersB

(Artikelbild: «Kundekarten» by Mattes, Licenced under Public Domain via Wikimedia Commons)

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *