Möt kungen av bonusjägarna

Om du har varit med i bonusvärlden en stund är chansen stor att du har hört talas om bloggaren One Mile At A Time. Bloggen skrivs av amerikanen Ben Schlappig, bonusjägaren över alla bonusjägare. 

Titt som tätt kan man läsa artiklar där Shlappig framställs som om han reser jorden runt gratis. Även om medierna gärna vill ha det så, preciserar Schlappig själv att det inte är gratis att resa som han gör. Gratis resor finns nämligen inte, menar han. Bonuspoäng har ett värde och det har sitt pris om man skall tjäna nog att kunna använda sig av dessa – på ett eller annat sätt. Men genom att ligga “ett huvud framför systemet”, kan du resa i lyx för ett pris som de flesta betala för ekonomiklass.

Travel hacker är ett utbrett begrepp i USA. En travel hacker är kort och gott en som utnyttjar systemet för att kunna resa billigare. Schlappig säger att han inte bryr sig så mycket om att bli stämplad som travel hacker. Han understryker dock att han inte bryter mot något av flygbolagens eller hotellens regler. Han är tvärtom väldigt om och kring sig hur man kan optimera antalet poäng man tjänar och hur man använder dessa på bästa sätt.

Rätt användning av kreditkort är något som betyder mycket för intjänande av poäng. Även om den amerikanska kreditkortsmarknaden skiljer sig mot den vi har här hemma finns det en hel del tips och tricks vi kan lära oss. Till exempel, det att ha fokus på att få poäng på nästan allt man köper är avgörande och möjligheten är större än vad majoriteten tror; kreditkort, mobilabonnemang, ström, onlineshopping, bilhyror, hotell och mycket mer.

Se Ben berätta mer i en intressant intervju med ABC Nightline:


Video: ABC US News | World News

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *