Swiss bjuder på övernattning i Zürich

Många är gångerna man kikar på flygbiljetter till en destination och gläds över att man lyckats hitta en till rimligt pris. Allt för ofta byts dock glädjen mot besvikelse när man inser att det kommer kosta en hotellnatt bara för att anslutningsflygen inte är tillgängliga samma dag. Swiss har insett frustrationen och erbjuder nu gratis hotellövernattning om man har en anslutning till en av bolaget interkontinentala linjer. 

 

Informationen ligger inte till almän beskådning utan är något som Swiss kommunicerar till sina försäljningskanaler via http://www.LufthansaExperts.com, en hemsida med väl dolt innehåll annat än för resebyråer och andra agenter och kräver registrering och kontroll av Lufthansa Group. 

Här står följande att läsa “In case SWISS cannot provide same day connection to an intercontinental destination (e.g. NBO/DAR). SWISS absorbs layover costs for the passengers”.  Detta låter väldigt intressant men är det lika bra som det låter vid en första anblick?

Vilket hotell man har rätt att bo på beror helt och hållet på vilken typ av biljett man reser på. Gemensam nämnare är dock att det måste vara “hotels in ZRH airport area” och här visar vi vilka hotell som är godkända:

Ekonomiklass: Welcome Inn, Fly Away, Allegra, Park Inn

Business Class: Swissotel, Mövenpick, Hilton

First Class: Valfritt lyxhotell

Men, som med alla typer av erbjudanden det finns en liten hake. Erbjudandet gäller bara för ett dubbelrum om biljetten har kostat minst 730CHF (ca 5,400SEK)  exkl. skatter och avgifter per person eller ett enkelrum om biljetten har kostat minst 1460CHF (10,800SEK) exkl. skatter och avgifter.  Med andra ord är det ingenting som man kan kräva om man reser på någon av bolagets absolut billigaste biljetter. Men what do you expect for 5 dollars, lobsters? Det kan rent av vara så att biljetten är billigast via Zürich och då är väl en gratis hotellnatt inte att förakta? Gratis är trots allt (oftast) gott.

Känner du till andra bolag som erbjuder liknande service till sina passagerare? Kommentera gärna.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *