Lufthansa och Austrian Airlines erbjuder från och med nu internet på ett flertal av kort- och medeldistansflygen

Resenärer kan välja mellan tre olika interneterbjudanden för antingen tre, sju eller elva euro.

Obegränsad tillgång till surf och streaming över Europa – från och med nu kommer det gälla på flertalet av Lufthansas och Austrian Airlines flygplan. Inom ett par veckor kommer även tillgång till internet att finnas på Eurowings flygplan. Hittills har 19 av Lufthansas flygplan, som ingår i A320-familjen, samt 31 och 29 flygplan från Austrian Airlines respektive Eurowings, utrustats med den senaste wifi-tekniken och nya satellitantenner. Den nya tjänsten för höghastighetsinternet har testats på både Lufthansa och Austrian Airlines flyg under de senaste månaderna.

Resenärerna kommer få tillgång till wifi genom sina bärbara enheter. I erbjudandet ingår allt från tillgång till enklare meddelandetjänster till onlinesurfande och streaming av film. Det kommer att finnas tre pakettjänster att välja mellan: FlyNet Message för 3 euro, FlyNet Surf för 7 euro eller FlyNet Stream för 12 euro per flight. Austrian Airlines kommer att erbjuda samma service med samma priser under namnen myAustrian FlyNet Message, myAustrian FlyNet Surf och myAustrian FlyNet Stream. Resenärerna kan välja att antingen betala med kreditkort eller andra betalningstjänster som exempelvis PayPal. Snart kommer det även att vara möjligt att köpa något utav paketen med flygpoäng eller via andra roamingleverantörer.

Internettjänsterna som erbjuds av Lufthansa Airlines och teknikleverantören Inmarsat använder den senaste bredbandssatellit-teknologin (Ka-band) och ger pålitlig täckning på kort- och medeldistansflygningar. Internetleverantören till Lufthansas passagerare kommer att vara Deutsche Telekom, Inmarsats samarbetspartner. Lufthansa Technik ansvarar för installation av komponenter samt ser till att alla krav uppfylls för regelefterlevnad.

De utrustar nu hela Airbus A320-familjen hos Lufthansa Group Airlines – vilket inkluderar Lufthansa, Austrian Airlines, och Eurowings. Lufthansa Systems tillhandahåller den nödvändiga tekniska infrastrukturen för internetuppkopplingen ombord. Detta innefattar nätverksdrift i flygplanen – den tekniska förutsättningen för wifi ombord – samt tillhandahållande av den mjukvara för varje flygbolags respektive internetportal, genom vilken resenärerna får tillgång till nätet.

Lufthansa har alltid varit en pionjär när det kommer till digitalisering ombord på sina flygplan. Redan den 15 januari 2003 var Lufthansa först i världen med bredband på kommersiella långdistansflygningar. Trots dess popularitet togs tjänsten bort från marknaden 2006 på grund av att de nödvändiga ”Connexion by Boeing”-satelliterna togs ur bruk. Sedan december 2010 har Lufthansa återigen varit det första flygbolaget i världen att erbjuda bredband ombord på sina interkontinentala flygningar. Sedan juni 2015 har FlyNet funnits tillgängligt på alla 107 av Lufthansas långdistansplan. Med tillägget av Boeing 777 till flottan har gruppens dotterbolag SWISS också börjat erbjuda tillgång till internet på sina långdistansflygningar och planerar även att erbjuda tillgång till internet på deras kort- och medeldistansflygningar från och med 2018.

FAQ om hvad der skal til for at tilbyde internet ombord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *