Minst punktliga flygbolagen i USA

För några dagar sedan presenterade benplatsen hos olika flygbolag i USA och nu kan du se hur bra flygbolagen är på att hålla tiden. 

Det är Forbes som presenterar data från FAA över “värstingarna” i punktlighetsligan under sommarmånaderna. Värst av alla undersökta bolag är United Airlines som bara höll tidtabellen, dvs avgick inom 15 minuter från tidtabellen i 72,46% av fallen. Vad som även är lite intressant är att United även var näst sämst i klassen när det gäller benplats i eknomiklass.

I motsatt ände av skalan hittar vi Delta Airlines där 82% av avgångarna avgick i tid.  Jämför man med till exempel SAS, som i juli 2014 utsågs till Europas punktligaste flygbolag med 87% har man mycket kvar att arbeta på andra sidan Atlanten.

Punktligheten bland amerikanska bolagen under juni, juli och augusti 2012-2014.

United Airlines 72,46%

JetBlue Airways 72,6%

American 74,29%

Southwest Airlines%

US Airways 79,69%

Delta Air Lines 81,89%

Även om 72,46%  får trösta sig med att detta är långt i från China Airlines som kan ställa sig i skamvrån med titeln som världens minst punktliga flygbolag där bara drygt 23% av alla flygningar lämnade gaten enligt tidtabell.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *