Quality Hotel Globe

Quality Hotel Globe ligger i ett nytt spännande område av Stockholm som för några år sedan bara var väldigt “off” från resten av staden. I området som hotellet ligger ska den nya Söderstaden etableras med nya bostäder, affärer och kontor vilket gör att hotellet kommer att ligga väldigt centralt till. 

Hotellet återöppnade den 1 oktober 2014 efter nästintill två års om- och tillbyggnad, ett projekt som nu gör hotellet till Stockholms tredje största hotell efter fördubblingen av antal rum till 524 stycken. Dessutom har en helt ny lobby byggts till och en bankettsal med plats för 400 personer. Bonusfeber.se testade hotellet i samband med den re-openingfest som hölls, reportage om eventet går att läsa här.

Det första som slår en när man går in i den nya lobbyn är hur stor och rymlig den blivit tackvare nybyggnaden. Den är fylld med specialdesignade möbler som spinner vidare på det sporttema som resten av Globenområdet andas i och med bland annat Tele2 arena som är tvärsöver vägen från hotellets entré. Dessutom har de en ny stor och fräsch bar i anslutning till receptionen och direkt till höger när man kommer in i hotellet har hittar man ett nytt restaurangkoncept Brasserie X som kommer att lanseras på fler Quality Hotell runt om i Sverige under de kommande månaderna.

main_qualityhotelglobeDen nya lobbyn på hotellet (Foto: Quality Hotel Globe)

Incheckningen flöt på snabbt och smidigt av en vänlig receptionist som välkomnade mig till hotellet och på ett effektivt sätt förklarade lite snabbt hur man hittar på hotellet och gav mig sedan kortet till mitt hotellrum som var beläget i den nya tillbyggnaden på hotellet.

IMG_0397 Korridoren i den nybyggda delen som dessutom spinner vidare på att man är på ett hotell i direkt anslutning till Globen

Rummet

 IMG_0371
Överblick över hotellrummet som möter en när man kommer in och känslan av nytt är påtaglig

IMG_0374
Skrivbord

IMG_0376
En Jetsonfåtölj från Bruno Mathsson fanns på varje hotellrum – dessutom riktigt skön att sitta i

IMG_0379
Garderob och förvaringsyta för resväskan

IMG_0383
Minibar med helt okej priser och innehåll

Toaletten

 IMG_0387
Stor och rymlig toalett som dessutom är väldigt fräsch och tidlös

IMG_0393
En rolig detalj i duschen var att en av kakelplattorna i ansiktshöjd var utbytta mot en kakelplatta med spegelglas

IMG_0390

IMG_0466
Coola detaljer på hotellet när några väggar i korridorer och rum lämnats i råbetong.

Frukost

Svenska hotell har i princip alltid en väldigt bra och innehållsrik frukostbuffé med gott om valmöjligheter. Quality Hotel Globe är inget undantag med alla tänkbara rätter man skulle vilja äta till frukost. Dessutom har Choice-koncernen ett bra utbud av ekologiska alternativ i frukostbuffén. Helt klart en bra start på dagen och många alternativ på morgontidningarna erbjöds också.

IMG_2736 Erbjuds tidningar vid frukostbuffén

IMG_2741

Slutsats

Allt som allt är Quality Hotel Globe ett väldigt typiskt Quality hotell där man känner igen konceptet från andra hotell i samma kedja i Norden. Ett fräscht och bra hotell som absolut kan rekommenderas, men man har fortfarande väldigt mycket känslan av konferenshotell både med tanke på hotellets storlek men även lokaliseringen på den. Däremot kommer nog hotellet att ligga väldigt bra till när det nya Slakthusområdet är färdigt, men det dröjer ju tyvärr några år till. Överlag ett väldigt bra hotell!

Overview

Release Date

23. October, 2014

Pros

Fräscha rum
Personalens serviceanda
Frukostbuffén
Gott om gemensamma utrymmen

Cons

Väldigt mycket känsla av konferenshotell

Komfort/Rum

Gemensamma utrymmen

Service

Value4Money

Overall Rating

Conclusion

Ett fräscht och snyggt hotell perfekt för konferenser som ligger i ett nytt expansivt område av Stockholm.

4.1

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *