United Airlines återvänder till Stockholm Arlanda med direktlinje till New York

United Airlines

Som enda amerikanska flygbolag återvänder United Airlines till Stockholm Arlanda Airport och utökar tillgängligheten till USA inför sommarsäsongen 2022 med direktlinje till Newark i New York. Via sitt nav erbjuder flygbolaget 58 direktförbindelser vidare till destinationer över hela Amerika.

Det amerikanska flygbolaget och Star Alliance medlemmen United Airlines, har sedan sommaren 2019 haft ett uppehåll i trafiken på Stockholm Arlanda. Nu återvänder flygbolaget och återupptar den populära flyglinjen till New York från den 14 maj 2022. Säsongslinjen kommer att trafikeras dagligen och kommer att vara den enda direkta förbindelsen som trafikeras av ett amerikanskt flygbolag mellan Stockholm och New York City.

– Vi är glada över att återvända till Sverige 2022 som det enda amerikanska flygbolaget som flyger direkt mellan Stockholm och New York City”, säger Lucas Geerts, United Regional Sales Manager Norra Europa. Vår service från Stockholm ger våra kunder i Sverige direkt tillgång till New York City samt möjlighet att bekvämt ansluta via vårt New York/Newark-nav till 58 destinationer över hela Amerika.

United kommer att flyga Stockholm – New York/Newark med en Boeing 757–200, med totalt 169 säten – 16 plattbäddssäten i United Polaris® business class och 153 i Economy, inklusive 45 Economy Plus® säten med extra benutrymme och ökat personligt utrymme.

United Polaris business class är en förstklassig reseupplevelse som prioriterar avkoppling och komfort, med högkvalitativa middagar ombord, förstklassiga bekvämligheter och fulla plattsängar.

– Vi välkomnar att United Airlines valt att komma tillbaka till Stockholm Arlanda Airport med sin direktlinje till New York kommande sommar. USA är en av våra största handelspartners och en viktig marknad både för frakt, inkommande turism och som ett attraktivt resmål för svenskar, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Försäljning på Swedavia.

Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Newark Liberty International Airport (EWR) kommer att trafikeras dagligen med start den 14 maj 2022. Flight UA69 avgår ARN kl 9:10 och ankommer EWR kl 11:45. Flight UA68 EWR-ARN avgår med start den 13 maj kl 17:25 och ankommer 7:35+1. Alla tider är lokala och kan komma att förändras.

United i Sverige
United har flugit till Sverige sedan 2005 och ingår i flygalliansen Star Alliance. United-kunder i Sverige kan boka flyg genom united.com, kontakta United Reservations på 08-585-36954 eller sin resebyrå.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *