Ingen strejk – Norwegian och den norska pilotföreningen överens

Norwegian Boeing 737 MAX 8

Norwegian och Norwegian Pilot Union (NPU) har kommit överens om ett nytt kollektivavtal och medlingen är nu avslutad. Det blir därmed ingen strejk.

– Jag är glad över att vi har nått en överenskommelse så att vi undviker strejk och kan blicka framåt. Först och främst är det glädjande för alla som ska resa med oss. Nu ser vi fram emot sommaren och att kunna önska alla resenärer välkommen ombord.

Geir Karlsen, Norwegians koncernchef.

Överenskommelsen omfattar 690 piloter med anställning i Norge.

Risken för strejk har dessvärre resulterat i att det inte går att få fram ny besättning till alla planerade flygningar den här helgen och enstaka avgångar kommer därför ställas in. Resenärer som berörs blir informerade direkt.

– Dessvärre går det inte att undvika inställda avgångar men vi gör allt vi kan för att få iväg kunderna så fort som möjligt.

Geir Karlsen, Norwegians koncernchef.

Nu står Norwegian inför sommarsäsongen och har lanserat 47 nya linjer. Kapaciteten har ökat med 1,6 miljoner stolar från föregående år. Den här sommaren flyger bolaget cirka 500 flygningar varje dag fördelat på 340 linjer till över 120 destinationer.

 

Foto: Norwegian / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *