Norwegian slopar munskyddskrav på flygningar i Skandinavien

Från och med måndagen den 18 oktober är det inte längre ett krav att bära munskydd på Norwegians flygningar inom och mellan länderna i Skandinavien. Detta tack vare den allt lägre smittorisken och myndigheternas hävning av restriktionerna i Norge, Sverige och Danmark.

Efter rekommendationer från EASA, European Union Aviation Safety Agency, införde Norwegian krav på munskydd ombord på alla flygningar den 17 juni 2020. Med anledning av att smittorisken nu är lägre och restriktionerna färre, hävs nu kravet på munskydd ombord på flygen i och mellan länderna i Skandinavien.

Norwegians inställning har hela tiden varit att behålla kravet på munskydd så kort period som möjligt, men så länge som nödvändigt. De passagerare som fortfarande önskar bära munskydd är självklart välkomna att göra det.

Fortsatt krav på munskydd på övriga flygningar

Norwegian behåller kravet för munskydd ombord på flygningar till övriga europeiska destinationer, med anledning av den mycket varierande smittsituationen. I oktober har Norwegian 159 inrikes- och utrikes destinationer i Europa.

Passagerare uppmanas att vara uppmärksamma på att det fortsatt är krav på munskydd vid de flesta nordiska och europeiska flygplatser. Vidare gäller att om en slutdestination utanför Skandinavien innebär mellanlandning, och den första delen av resan äger rum i eller mellan Norge, Sverige och Danmark, måste passageraren bära munskydd på den senare del av resan som utgår från dessa länder. Passagerarna uppmuntras att själva sätta sig in i gällande regelverk.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *