Ny lågkostnadsetablering på Landvetter – isländska PLAY startar ny direktlinje till Reykjavik

PLAT

Det nya isländska lågprisbolaget PLAY etablerar sig för första gången på den svenska marknaden med en direktlinje från Göteborg Landvetter Airport till den isländska huvudstaden Reykjavik.

Det nystartade isländska lågkostnadsbolaget började flyga sommaren 2021 och linjen mellan Göteborg och Reykjavik blir den första linjen som PLAY startar i Sverige. Rutten lanseras den 20 maj och kommer att trafikeras två gånger per vecka under sommaren.

Sträckan trafikerades av en annan operatör fram till 2018 och var en populär linje. Drygt 80 procent av de resande mellan Göteborg och Reykjavik är privatresenärer med en relativt stor andel som besöker släkt och vänner. Ca 65 procent av resenärerna är svenskar och 35 procent islänningar.

Vi välkomnar vår nya kund och den utökade tillgängligheten till och från Sverige och Göteborg Landvetter Airport. Att ett nystartat flygbolag som PLAY ser möjligheter och väljer att etablera sig i Göteborg är verkligen glädjande och visar hur attraktiv regionen är.

Anna Strömwall, Flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Från den 20 maj trafikerar PLAY Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Keflavik International Airport (KEG) 2 gånger i veckan med flygplanstypen Airbus A321Neo.

Biljetter finns nu till försäljning. PLAY är ett nytt lågprisflygbolag som flyger mellan Island och Europa. PLAY är baserat på Reykjaviks Keflavík International Airport och startade sin verksamhet i juni 2021. PLAYs nuvarande flotta bestående av tre A321neo ansluter passagerare till tio destinationer i Europa. Nästa vår planerar PLAY att addera nya flygplan till flottan och erbjuda billiga och effektiva transatlantiska flygningar för den skandinaviska marknaden till Nordamerika. För mer information: flyplay.com

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *