Finnair utökar tillgängligheten till USA med ytterligare interkontinentaltrafik från Arlanda – adderar linjer till Los Angeles och New York

Det finska flygbolaget Finnair utökar tillgängligheten till Nordamerika inför vintersäsongen och lanserar två nya långdistanslinjer till Los Angeles och New York från den nya basen på Stockholm Arlanda Airport. De nya destinationerna blir ett komplement till direktlinjerna till Miami samt Bangkok och Phuket som startar i höst.

Finnair utökar destinationsutbudet från Sverige inför vintersäsongen 2021 och lanserar ytterligare två långlinjer från Stockholm Arlanda, till Los Angeles och New York. Totalt kommer Finnair att trafikera tre destinationer i USA från den nya basen på Arlanda, då trafiken blir ett komplement till direktlinjen till Miami som startar i höst. Utöver USA linjerna kommer Finnair också att flyga till Bangkok och Phuket, också dem med planerarad trafikstart i oktober.

De nya förbindelserna och förbättrade tillgängligheten till USA är viktiga tillskott till Arlandas befintliga linjeutbud både ur resenärs- och fraktsynpunkt. Nordamerika är en av Sveriges största handelspartners och en av de största marknaderna när det gäller inkommande turister, så detta är goda nyheter för både näringsliv och besöksnäring i hela landet. Expansionen är också ytterligare ett tydligt bevis på Stockholms starka position och en satsning på den största marknaden i Skandinavien.

Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Med start den 2 november trafikerar Finnair Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Los Angeles International Airport (LAX) tre gånger per vecka.

Med start den 7 december trafikerar Finnair Stockholm Arlanda Airport (ARN) – New York John F Kennedy International Airport (JFK) tre gånger per vecka för att till jul öka frekvensen till fyra avgångar per vecka.

Med start den 23 oktober trafikerar Finnair Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Miami International Airport (MIA) två gånger per vecka för att den 29 november öka frekvensen till fyra avgångar per vecka.

Biljetter finns till försäljning. Finnair ingår i flygalliansen OneWorld. Finnair kommer att basera Airbus A350 flygplan på Arlanda, en flygplanstyp bland de som lämnar lägst koldioxidavtryck. Finnair har höga hållbarhetsmål och det långsiktiga målet är att vara koldioxidneutralt i slutet av 2045. En första milstolpe är att i slutet av 2025 ha minskat nettoutsläppen med 50 procent från 2019 års nivå och de ökar kontinuerligt användningen av hållbart flygbränsle. För mer information om Finnair: www.finnair.se och OneWorld: www.oneworld.com.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *