Norwegian startar flygningar från Köpenhamn till Bangkok

Efter att SAS lämnade linjen Köpenhamn-Bangkok vid sommarprogrammets start ser nu Norwegian chansen att fortsätta utvecklingen av sin långlinjeverksamhet och lanserar linjen i röd-vit-blå regi från och med i höst. 

 

 Den 30/10 går den första avgången mellan Köpenhamn och Bangkok med två frekvenser i veckan. Detta blir bolagets tredje förbindelse till den Thailändska huvudstaden då man sedan tidigare flyger från Oslo och Stockholm

Enligt Norwegians VD Björn Kjos är det en naturlig utveckling då “Marknaden för interkontinentala linjer allt för länge har dominerats av höga biljettpriser” Vår vision är att alla skall ha råd att flyga”.

– Marknaden för interkontinentala linjer har alltför länge dominerats av höga biljettpriser och begränsad flexibilitet. Vår vision är att alla ska ha råd att flyga, även till utomeuropeiska destinationer, säger VD Björn Kjos.

Det skall bli intressant att se om Norwegian lyckas att få lönsamhet i en linje som SAS slet väldigt med och upprätthöll med konstgjord andning kanske lite längre än vad man borde gjort och detta är med säkerhet inte den sista annonseringen av en interkontinental linje från Norwegian i år.

 

Foto: Norwegian

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *