KLM inför bagageavgift för alla

Avgifterna kommer sakta men säkert smygande in över alla oss som reser. Vi känner till dem från lågprisbolagen sedan flera år tillbaka och hos flera utländska (primärt amerikanska) bolag. Men även här i Europa har det dykt upp bagageavgifter för vissa biljettyper hos till exempel British Airways och hos KLM, om man inte var medlem i deras bonusprogram Flying Blue. Men nu ser det ut som att det kommer ännu en våg, där vi ska vara förberedda på att betala ännu fler avgifter.

Vår systersite, Bonusfeber.dk, har tidigare förutsett att SAS snart kommer införa bagageavgifter – och den senaste kvartalsrapporten, som nyligen offentliggjorts, ger också en indikation på att SAS blir tvingat till att titta på alternativa intäktskällor. Nu kommer dock KLM att hinna före.

Från den 1:a oktober 2014 inför KLM nu bagageavgift även för deras Flying Blue Ivory-medlemmar, som hittills har sluppit avgiften på alla europeiska flygningar i Economy Class. Dock får Ivory-medlemmar 50% rabatt på normalpriset och kan komma undan med €7,50 per sträcka om det beställs i förväg via hemsidan och €15 om det betalas på flygplatsen. Det kommer även att vara möjligt att betala med Flying Blue miles – och då kostar det 1 500 miles per sträcka, om man betalar via KLM:s hemsida, och 3 000 miles om man betalar på flygplatsen.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att ta med sig gratis handbagage upp till 12 kg, så länge man håller sig inom standardmåtten.

De nya avgifterna gäller inte för:

  • Economy Class biljetter köpta och utfärdade före 1:a oktober 2014
  • Fullt flexibla biljetter (bokningsklass Y och B) inom Europa
  • Economu Class bonusbiljetter i Europa bokade med miles
  • Flygningar till Italien, Georgien, Ukraina, Ryssland och Vitryssland
  • För passagerare som har vidare förbindelser på interkontinentala KLM-flygningar

Läs mer på KLM.com

Källa: Bonusfeber.dk

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *