Ny avbeställningspolicy hos Hilton

Fram tills nu har det varit möjligt att avboka flexibla bokningar hos Hilton så sent som på ankomstdagen, helt fram till kl. 16 eller 18. Detta är en möjlighet som många använder sig av och betyder mycket om det kommer sista minuten erbjudanden hos andra hotell eller om planerna ändras. Men från och med nästa år ser det ut att vara slut på den möjligheten.

Om man skall tro bloggen Loyalty Traveller, kommer Hilton att ändra sin avbestälningspolicy över hela världen med start den 10/1 2015. Från och med detta datum är sista möjlighet att avoka, utan att behöva betala för första natten, redan klockan 23.59 dagen innan ankomst.

Den nya praxisen gäller på alla hotell i Hiltonfamiljen och är absolut deadline. Enskilda hotell kan dock själva välja att ha striktare krav på deadline för avbeställning.

Med andra ord är det slut med att ändra sina resplaner i sista sekund och även om flyget är försenat eller inställt kommer du krävas på första natten oavsett om du utnyttjar den eller inte.

Å andra sidan är det nog inte mer än rätt då det inte är hotellet som är ansvariga för om du kommer till ditt bokade rum eller inte. Men samtidigt är det en viktig faktor för många att kunna avboka i sista minuten och det kommer helt säker att påverka många i valet av hotell framöver.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *