Ny rumsdesign hyllar Arne Jacobsen i Köpenhamn

Danmarks mest kända hotellrum är utan tvekan rum 606 på Radisson Royal i Köpenhamn även känt som SAS hotellet och ett landmärke som alla Köpenhamnsbesökare har sett. Rummet ser precis ut som när Arne Jacobsen designade det för över 50 år sedan och nu hyllar Radisson Royal hotellets ursprunglige designer med att specialdesigna även rum 506. 

Då SAS Royal Hotel öppnade 1960 skrev hotellet på många sätt historia. Dels som Köpenhamns första skyskrapa, dels som det första hotellet i den nu globala Radisson Blu kedjan och inte minst som världens första designhotell.

Ett av Arne Jacobsens största verk är utan tvekan hans helhetsdesign av SAS Royal hotellet. Designat på 60 talet tog Jacobsen ansvar för allt ner till detaljnivå såsom bestick i restaurangen och inte minst designikoner som stolarna Ägget, Svanen och Droppen. Hotellet har genomgått många ändringar genom åren men rum 606 har man bibehållit precis som när Arne Jacobsen ritade det 1960.

Rum 506 skall hyllaArne Jacobsen

Som en hyllning till hans vision har hotellet beslutat att designa om rum 506 med Arne Jacobsen som förebild tillsammans med den spanske designern Jaime Hayon som tidigare stod bok lanseringen av Droppen tillsammans med Fritz Hansen och är känd för att hitta inspiration i Jacobsens verk.

Samtidigt som Ägget och Svanen och många andra av Jacobsens designverk är internationella storsäljare och har blivit hyllade världen runt blev Droppen designad exklusivt för hotellet 1960 och aldrig satt i produktion. Inte förrän våren 2014 kom den till handeln efter att möbelhuset Fritz Hansen realiserade Droppen i en rad moderna färger.

Man har nyligen lagt sista handen på rum 506 som blev färdigt förra veckan och precis som det berömda rum 606 rakt ovanför kan alla gäster boka in sig i rummet.

Se bilder från rum 506 här:

Royal værelse 506royal værelse 506 royal værelse 506

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *