Nya biljettkategorier hos Lufthansa i Europa

Avgifterna i flygbranschen smyger sig på oss alla. Allt fler flygbolag inkluderar mindre och mindre i priset och skillnaderna mellan lågprisbolagen och de “traditionella” flygbolagen blir allt mindre i ekonomiklass. Nu kommer nya biljettkategorier hos Lufthansa i Europa i ett försök att ta upp kampen mot lågprisbolagen. 

Lufthansa släppte idag nyheten att de, för resor efter 1/10 2014 inför ett nytt priskoncept i Europa. I praktiken betyder det att bagage och val av sittplats försvinner från de billigaste ekonomiklass biljetterna. Det nya priskonceptet blir bokningsbart från och med den 28 juli 2015.

lufthansafare

 

Inga fördelar för Star Alliance Gold eller andra statuskunder

Inte ens för Lufthansas bästa kunder såsom HON, Senators eller Star Alliance Gold kunder har någonting att hämta om man beställer den billigaste Economy Light biljetten. Här är det bara att betala om du inte vill hamna i ett mittsäte.

De nya biljettklasserna:

Economy Light

En produkt som mest likna det vi känner från lågprisbolgen. Utöver transport från A till B och ett handbagage på 8 kilo koster det extra att välja plats och ta med en väska. Priset för val av plats startar på 10€ (platser med extra benplats kostar  kostar 25€) och en väska på 23kg kostar 15€. Har du inte förbeställt bagage kostade det dubbelt och blir du tvingad att checka in väskan vid gaten får du vackert betala 45€. Biljetten kan inte ändras eller refunderas, inte ens mot avgift.

Economy Classic

Den har biljettypen påminner om vad vi känner till idag. Här är det en väska på 23kg inkluderat och det kommer vara möjligt att välja plats vid bokning. Även här kostar mer benplats 25€ per sträcka. Economy Classic biljetter kan ändras mot en avgift på 65€ plus eventuell skillnad i pris.

Economy Flex

Den här biljettklassen är helt lik Economy Classic med undantag för att den kan ändras utan avgift (eventuell prisskillnad skall fortfarande betalas). Biljetten kan avbeställas mot en avgift på €120 för en tur och returbiljett eller 65€ för en enkel biljett. Economy Flex tjänar 50% fler Miles&More poäng.

Business Class

Här är allt som vi känner det idag. Här får man ett ledigt mittsäte, mat och dryck och val av sittplats samt tillgång till fast track och lounge. Inkluderat är även 2 x 32 kg bagage och 2 x 8 kg handbagage. Avbeställning och ändring kostar ingenting förutom en eventuell differens i pris. Här tjänar du HON Circle Miles.

lufthansafare2

Ändringar även hos systerbolagen

Även Lufthansas systerbolag Austrian kommer att införa det nya priskonceptet. SWISS har redan haft det sedan i juni och Brussels Airlines har haft ett liknande koncept sedan 2014.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *