Öppna hotellrummet med mobiltelefonen

Användandet av smartphones till annat än att prata i telefon eller surfa på nätet blir allt mer utbrett. Nu kan du använda telefonen till att öppna hotellrumsdörren på ett par av hiltons hotell.

Hilton har lanserat en uppdatering av sin app till iPhone. Denna uppdatering ger nu möjligheten till en s.k. “Digital Key” som man användas för att öppna dörren till hotellrummet.

Detta är ännu ett steg mot self-service på hotellen och en uppföljare till Hiltons online check-in som lanserades i mitten av 2014. På det här sättet behöver man aldrig passera receptionen och kanske stå i kö för att få tillgång till sitt rum. Detta sparar inte bara dig, utan också i stor grad även Hiltonkedjan som på så sätt kan minska “peakarna” då allt fler går direkt upp på rummet vid ankomst.

Per idag är det dock bara möjligt på två testhotell och därför ingenting vi kommer till att prova inom sen snart framtid. De två hotellen är:

Processen för att få tillgång till sitt rum är ganska enkel och  Hilton visar på sin hemsida hur det kan göras i fyra enkla steg:

Hiltons Digital Key - Hvordan virker den

Det är dock några utmaningar och det kan betyda att vi inte kommer att se det i den omfattning som Hilton säkert önskar och förväntar sig. Uppgradering för statuskunder till exempel. Om denna app inte kan erbjuda det, betyder det att statuskunderna behöver besöka receptionen för att få den uppgradering man har rätt till.

För att få full nytta av mobilappen är det med andra ord lite som skall lösas. Det är dock ett spännande område som hela tiden utvecklas och ger nya möjligheter..

Vad tycker du om detta och har du några erfarenheter att dela med dig av?

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *