Qatar Airways ökar till Stockholm

Vi har tidigare skrivit om den blodiga kampen vi förväntar oss till vintern mellan Emirates och Qatar Airways. Nu meddelar Qatar Airways att man ökar frekvenserna från Arlanda med 30%

I och med ökningen går man från 10 till 13 flighter i veckan mellan Stockholm och bolagets hub i Doha, Qatar. Därmed öppnar man upp för ännu bättre förbindelser till Afrika och Asien. Ökningen gäller under vintersäsongen som varar till och med den 31/3 2016.

– På grund av stor efterfrågan har vi utökat med tre avgångar i veckan under vintersäsongen, vilket är en tydlig spegling av intresset för de skandinaviska rutterna. Sedan vår verksamhet i Sverige startade för åtta år sedan har vi visat vårt engagemang för den skandinaviska marknaden genom att ständigt förbättra tidtabellen. Utökningen av antalet avgångar till och från Stockholm gör att Qatar Airways kan fortsätta att främja och underlätta för skandinaviska turist- och affärsmöjligheter på olika marknader i vårt omfattande nätverk, – Christian Deresjö, chef för Qatar Airways i Skandinavien, Finland och Baltikum.

Nya avgångar mellan Stockholm och Doha

Stockholm – Doha tisdag, fredag, söndag 21:25 – 05:25+1
Doha – Stockholm tisdag, fredag, söndag 14:30 – 18:55

Alla avgångarna flygs med bolagets Boeing 787-8, Dreamliner som tar 254 passagerare i en tvåklasskonfiguration.

I antal stolar betyder detta 762 stycken fler per vecka och tar man med i beräkningen existerande avgångar till Mellanöstern från Arlanda samt Qatar och Emirates linjer till Köpenhamn och Oslo råder det ingen tvekan om att vi kommer få se en kamp om passagerarna och vinnaren i den kampen blir nog just, passagerarna.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *