Slutet närmar sig för US Airways

Processen med att slå ihop två av de största flygbolagen i USA, American Airlines och US Airways påbörjades 2013 och den 17/10 försvinner US Airways som eget varumärke. 

För passagerare som har en bokning med US Airways efter den 17/10 betyder detta att bokningen kommer att uppdateras med nya flightnummer och alla bokningar flyttas löpande över till American Airlines bokningssystem, ett tidskrävande arbete. Man säger sig ha lärt sig av Uniteds sammanslagning med Continental där man flyttade över allt samtidigt, något som ledde till ett stort kaos för kunderna. Mycket av arbetet är i skrivande stund utfört, men det återstår ännu en del utmaningar innan allt är på plats.

I tillägg har man ställt in avgångar i förväg runt den 17/10 för att minimera problemen som kan uppstå vid den här typen av flytt.

Har du en US Airways bokning kan det med andra ord vara en idé att hålla ögonen öppna för eventuella ändringar som dyker upp.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *