Air Berlin introducerar XL-seats

Allt fler flygbolag satsar på Premium Economy biljetter, där passagerarna erbjuds bättre komfort och ibland bättre service än i vanlig ekonomiklass. Senaste i raden är det tyska flygbolaget airberlin. 

Vi har under en längre tid sett introduktionen av Premium Economy stolar som ger bättre komfort ombord och SAS, British Airways, Lufthansa och Singapore Airlines är några av bolagen som erbjuder detta i en form som ger både bättre plats och service ombord. Flera amerikanska flygbolag erbjuder stolar med bättre benplats men med samma service som i ekonomiklass.

Det senaste bolaget att erbjuda en uppgraderad produkt mot betalning är airberlin.  Bolaget har valt en modell som påminner mer om den amerikanska varianten och kallar produkten XL-seats, instället för Premium Economy.

Hela airberlines långlinjeflotta kommer att utrustas med 40 stolar som erbjuder bättre benplats i den främre delen av ekonomiklasskabinen. Produkten kommer säljas med slagordet “preventing jet legs”.

Priset för dessa platser med extra benplats kommer kosta €79 eller 10 000 TopBonus-poäng. Gold och Plantinumkunder i TopBonus kan välja dessa platser utan extra kostnad.

XL-platserna ger 15cm mer benutrymme än vanliga ekonomiklassplatser och kan bokas på resor efter den 1/12 2015. Om du redan har bokat en avgång efter detta datum kan du ändra plats genom att logga in på airberlins hemsida. Om du vill betala med TopBonuspoäng måste du än så länge ringa airberlin.

Kabinen med XL stolar, klicka för större bild.


Sitzplan_AB_A330-223_XL-Seats-marked-724x1024

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *