Restaurang vRÅ bjuder på Västkustens råvarer i London

Göteborgsbaserade restaurang vRÅ gästspelar tillsammans med stjärnkocken Marcus Samuelsson på Red Rooster i Shoreditch, London. Kvällen den 25 mars kommer londonborna att få smaka på japanska smaker med de bästa råvarorna från västkusten.

Efter flera år av framgång med Red Rooster i Harlem öppnade Marcus Samuelsson Red Rooster i London under 2017 i The Curtain, ett hotell i bohemiska Shoreditch. Marcus, som är Creative Director för både Red Rooster och ett flertal restauranger inom Clarion Hotel, har nu bjudit in restaurang vRÅ på Clarion Hotel Post att gästspela en kväll i London.

Sofia B Olsson, Head Chef för restaurang vRÅ på Clarion Hotel Post säger:

London har en fantastisk mat- och restaurangscen, så det känns oerhört kul att få gästspela i en stad med en så medveten publik. Under kvällen hoppas jag att vi kan ge Londonborna en smak av västkusten, som kanske leder till att de besöker Göteborg och oss på Clarion Hotel Post.

Under konceptet “Dinner with friends” kommer Marcus Samuelsson tillsammans med Sofia B Olsson att bjuda på en för kvällen exklusiv meny med smaker från New York, Japan och Sverige. Varje rätt kombineras med en drink eller champagne Veuve Clicquot. Middagen sker i Red Roosters härliga innergård på The Curtain och under kvällen bjuder soulsångaren Kimberly Nichole på live-underhållning.

“Dinner with friends” sker kvällen den 25 mars, kl. 19 på The Curtain Hotel i Shoreditch, London. Middagen är öppen både för hotellets gäster och lokalbor, biljetter går att köpa här.

På restaurang vRÅ möter japansk teknik och tradition den moderna nordiska gastronomin. Den traditionella synen på våra västsvenska fiskar och skaldjur utmanas och serveringarna innehåller både råa och tillagade råvaror med inspiration från Japan. Vi jobbar direkt med fiskare för att främja ett hållbart fiske och för att servera råvaror med gott samvete, det är viktigt för oss.

Marcus Samuelsson är född i Etiopien uppvuxen i Partille utanför Göteborg och bor idag i Harlem New York och driver ett 30-tal restauranger världen över. Marcus har framgångsrikt etablerat ett mer avslappnat och lekfullt sätt att förhålla sig till mat och dryck, som började på hans krog Red Rooster Harlem och idag återfinns på alla hans restauranger. Genom ett mångårigt samarbete med Clarion Hotel har skandinaverna kunnat ta del av smaker från stjärnkocken som också serverat paret Obama.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *