The Ritz-Carlton, Millenia Singapore

Efter en vecka på resa i Indonesien, där jag bland annat bodde på The Oberoi Lombok, besökte St. Regis Bali Resort och The Oberoi Bali, åkte vi till Singapore. Vi hade endast en natt i Singapore, före hemresan till Europa, men i gengäld skulle denna natt tillbringas på The Ritz-Carlton, Millenia Singapore!

Denna övernattning genomfördes i samarbete med  PATA.

Vi ankom till hotellet lite före 15.00 med taxi från flygplatsen. Upplevelsen startade så jag satte min fot utanför hotellet. Vi blev hälsade välkomna av flera piccolos som tog hand om vårt bagage. Eftersom vi var en grupp, så samlade de in våra pass och checkade in oss medan vi satte oss tillrätta i lobbyn.

Lobby

Då incheckningsprocessen var gjord tog vi hissen upp till våra rum. Mitt låg på 19 våningen och var ett  Club Room, Guest room, King bed med utsikt mot Marina Bay.

Deluxe rom

Planoversikt

Till höger om dörren fanns en rymlig walk-in closet.

Walk-in-closet

Mjuk badrock, rikligt med galgar, extra kuddar och i ett skåp till höger fanns det också en safety-box. I ett låda under bänken la jag så småningom resväskan, fanns det tvättpåsar och tofflor.

Stor king size seng til venstre

Deluxe rom

Mitt första intryck av rummet var väldigt, väldigt bra. Utsikten var det självklart inte något fel på, men även själva rummet var riktigt bra. Behagliga färgtoner, fin dekoration och bra användning av rumsytan.

Veggmontert TV

Väggmonterad TV och i bänken under fanns det en liten minibar

Et greit utvalg i minibaren

 

I hörnet, vid fönstret fanns det en liten sittgrupp. Här kan man njuta av den vackra utsikten över Marina Bay från soffkanten.

Sofa, kaffebord og en stol

Skrivebord med telefon, og en stol

Skrivepult, døren inn til badet, samt resten av rommet

Strømuttak, USB og HDMI til TVen

I skrivbordet: eluttag, USB och HDMI till Tv:n

Telefon, notatblokk og en rimelig tung (!) penn!

Telefon, anteckningsblock och en riktigt tung (!) Ritz-Carlton brandad penna

Lysbrytere, opp/ned-knapper for persiennene og strømuttak i nattbordsskuffen

Nu lämnar vi rummet och tittar närmare på badrummet.

Stort og flott bad

Marmor omger både handfatet och badkaret. Badrummet rent generellt var väldigt inbjudande med stort ljus klinkergolv och mycket dagsljus tack vare det stora fönstret över badkaret.

Badekar med utsikt

Utsikt mot Marina Bay Sands

Situationen är ungefär den samma som i New York, om man måste välja mellan att gå upp på toppen av Emipre State Building eller Top of the Rock. Jag väljer hellre att gå upp i Top of the Rock och se på Emire State Builting, än det motsatta. Det samma gäller på något sätt också i Singapore. Jag vill hellre bo på Ritz-Carlton och titta på Marina Bay Sands, än det motsatta. Ritz-Carlton byggnaden är inte lika spektakulär som Marina Bay Sands, men Ritz-Carlton tappar på den yttre ”WOW”-faktorn, tar de igen det på insidan, och vi har väl alla lärt oss att det är insidan som räkas, inte sant?

Ritz-Carlton til venstre, Marina Bay Sands til høyre

… men tillbaka till badrummet på Ritz- Carlton.

Stor dusj

Separat rom for toalettet

Badet

Badrummet var rätt och slätt utsökt från början till slut.

Tvålprodukterna kom från Asperey och luktade härligt.

Såpe fra Asprey og Ritz-Carlton amenities

Detaljer i ett sådant 5-stjärnigt hotell som Ritz- Carlton är vad som skiljer hotellet:

Detaljer på håndklær

De gratis vattenflaskorna som fanns tillgängliga på rummet bar också hotellets egna etikett. Små detaljer, men det är de som gör skillnaden.

Efter å ha tagit en liten fotorunda på rummet knackade det på dörren. Det var en av piccolon som skulle leverera min väska. Han rullande in den på rummet och la den inne i walk-in garderoben.

Strax därefter knackade det på dörren igen, och då var det leverans av välkomstgåva/or

Velkomstgave

I den svarta asken som det stod ”The Ritz-Carlton, Millenia Singapore” på gömde det sig en smidig liten sak. Nämligen en laddare med olika USB-kablar. Säkert riktigt smart för de som har glömt laddaren till mobilen/surfplattan.

Ulike ladere

Velkomstgave del 2

Del två av välkomstgåvan var av den ätliga sorten. Något senare kom de också in med en bukett av jordgubbar på spett, doppade i choklad.

Jordbær med sjokolade på. Sjelden feil.

Jordgubbar med choklad, sällan fel.

Medan jag satt och åt jordgubbar och nöjt av utsikten från rummet så knackade det på dörren än en gång.

Jag gick mot dörren medan jag torkade bort chokladbitarna runt munnen.

Jag öppnade dörren.

–       ­Hello, I am here to service the minibar.

”Oh, but I haven´t had anything from it yet!”

–       Oh, no problem, have a great day!

Alltså, jag hugger inte in på minibaren efter 30 minuter på rummet, när jag dessutom har fått en flaska Tiger som välkomstgåva.

Men det var ju en fin gest!

Lite senare på eftermiddagen mötte jag resten av gruppen i Club Lounge på 32 våningen, var det varje eftermiddag mellan klockan 17-20 serveras smårätter och cocktails, inklusive champagne

Tillgång till Club Lounge får man när man bokar Club Level Room, som kostar cirka 200 SGD (cirka 1 200 SEK) mer per natt än de vanliga deluxe rummen. Reser man två personer så tjänar man väldigt snabbt in på det man kan äta och dricka i loungen.

Club Lounge - hors d’oeuvres

Club Lounge - hors d’oeuvres

Club Lounge - ulike varme og kalde retter

Club Lounge - salater

Club Lounge - et lite utvalg oster

Maten smakade väldigt gott och det var ett varierat utbud, från sallader till varmrätter, desserter och ostar. Utöver det så fanns det en kock som tillagade en väldigt god soppa. Champagne dracks och stämningen var god. Dessutom kunde vi njuta av den fantastiska utsikten från loungen ut mot Marina Bay.

Marina Bay utsikt

När jag senare på kvällen återvände till rummet hade turn down-service genomförts.

Turn down service

Tofflor, ett uppvikt hörn på täcket och min nattskjorta hade blivit omvandlat från en sammanrullad boll, till en prydligt hopvikt skjorta. På nattygsbordet låg det också en mörk och en ljus choklad. De hade också bytt ut använda handdukar i badrummet och fyllt på med mer tvål.

En liten detalj: Väckarklockan på nattygsbordet blev under turn down-service vänd mot sängen. Fiffigt!

God natt!

Nästa morgon åt vi frukost i Club Loungen, och det är bara att säga att det var en av de bästa hotellfrukostarna jag ätit. Det var både öster- och västerländska rätter att välja mellan.

Senare på dagen var det dessvärre dags för utcheckning och hemresa. En fantastisk vistelse hade kommit till sitt slut. Jag skulle gärna önska att vi hade kunnat tillbringa ett par extra dagar i Singapore och hos Ritz-Carlton, men det får bli vid en senare resa.

Priserna på Ritz- Carlton startar på runt 400 SGD (cirka 2400 SEK) per natt för ett deluxe rum och 600 SGD (cirka 3600 SEK) för ett club rum. Jag tycker absolut att tillägget för club rum är värt om du har tänkt tillbringa ett par dagar i Singapore. Bara mat- och dryckesutbudet i loungen försvarar den extra kostnaden.

OBS! The Ritz-Carlton, Millenia Singapore deltar inte i Ritz-Carlton Awards eller Marriott Awards programmet, och därför kan man inte boka detta hotell för poäng.

Jag är inte en person som har bott mycket på lyxhotell, snarare tvärt om. Men jag sätter alltid värde i bra service, fina rum och en vänlig atmosfär. Det verkar som att Ritz-Carlton absolut har klarat av att leverera det till mig under denna vistelse.

Jag är i vilket fall helt säker på vilket hotell jag vill bo på nästa gång jag åker till Singapore.

 

Jag kan faktiskt inte hitta en enda sak på detta hotell som jag inte gillar. Därför – högsta betyg från mig!

Overview

Komfort/Rum

Gemensamma utrymmen

Service

Value4Money

Overall Rating

Conclusion

Jag sätter alltid värde i bra service, fina rum och en vänlig atmosfär. Det verkar som att Ritz-Carlton absolut har klarat av att leverera det till mig under denna vistelse.

Jag är i vilket fall helt säker på vilket hotell jag vill bo på nästa gång jag åker till Singapore.

5

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

  1. Cecilie Larsen says

    Hei Hedvig!

    De fleste hotellnettene som beskrives her på Bonusfeber, er gjennomført av skribenten selv. I dette tilfellet var natten en del av et program i regi av PATA som jeg deltok på. Jeg betalte selv egenandelen for denne turen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *