Så blir Emirates A380 med 615 platser

Bonusfeber.se kan nu berätta hur stolsraderna kommer att se ut i Emirates kommande Airbus A380 flyg, som ska sättas in på rutten mellan Köpenhamn och Dubai från den 1 december 2015. Flyget blir det passagerarflyg i världen med flest platser ombord och kommer – till skillnad från Emirates övriga Airbus A380 flyg – att bli utan First Class och med färre Business Class stolar än normalt för flygtypen hos Emirates.

Inte mindre än 615 passagerare kommer detta flygplan att rymma. Storleksmässigt är det precis som övriga Airbus A380 flygplan, men Emirates har valt att göra en så kallad “high density” utgåva, där det inte blir First Class samt färre Business Class stolar ombord vilket ger plats till många fler av de billigare ekonomiklass stolarna.

På översta våningen kommer det att vara Business Class samt ekonomiklass och på nedersta våningen kommer flyget endast att ha ekonomiklass stolar att erbjuda. Lite oväntat så kommer ekonomiklassen att finnas i den främre delen på ovanvåningen medan Business Class kommer finnas i den bakre.

Så här blir konfigurationen på den övre våningen: bliver konfigurationen på øverste etage

Ekonomiklass främst, var det normalt är First Class Suites i Emirates A380:

Skærmbillede-2015-07-29-kl.-19.01.31

Följt av Business Class:

Skærmbillede-2015-07-29-kl.-19.00.56

Och såhär blir ekonomiklass på nedervåningen:

Skærmbillede-2015-07-29-kl.-19.01.52

Skærmbillede-2015-07-29-kl.-19.02.06

 

Planen är att flyget ska “vändas” i Köpenhamn på endast två timmar och boardas från bara två “fingrar”. Det kommer enligt flera branchkällor att bli en ganska stor utmaning med så många passagerare. Inget tvivel om att det blir gott om folk i gaten innan avgång och vid passkontrollen på väg till non-schengen området i Köpenhamn när 615 passagerare ska med detta flyg.

Första gången flyget med denna konfiguration blir tagen i trafik är till Köpenhamn den 1 december 2015. Därefter är planen att liknande konfigurationer ska användas mellan Dubai och Bangkok, London Gatwick och Kuala Lumpur.

 

Artikeln ursprungligen skriven av Flemming för Bonusfeber.dk

 

Seatmap: Expertflyer.com
Foto: Airbus © H.Gousse

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *