SAS fyller på med ytterligare dansk flyglinje till Scandinavian Mountains Airport – Sälen Trysil

SAS lanserar en ny flyglinje från danska Århus till Scandinavian Mountains Airport Sälen – Trysil kommande vintersäsong. Flyglinjen trafikeras på lördagar mellan 25 januari och 8 mars 2025. Sedan tidigare trafikerar SAS Sälen Trysil med två danska linjer från Köpenhamn och Ålborg. Flygningarna görs med ATR 72-600, ett av världens mest bränslesnåla regionalflygplan.

– Det är fantastiskt roliga nyheter att SAS väljer att lägga till ytterligare en flyglinje från Danmark. Det stärker vårt sedan tidigare goda samarbete med SAS och ger fler danskar möjligheten att uppleva vår fjällmiljö på ett snabbt och smidigt sätt, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

– Vi har haft många passagerare från Danmark den här vintern och att SAS nu adderar till den här nya flyglinjen från Århus ser vi som ett bra kvitto på att både SAS och deras resenärer är nöjda med vår produkt och våra snösäkra alpina anläggningar. Jag har förmånen att få prata med flera av resenärerna och många uppskattar vår service och våra korta transfer ut till skidorterna som en stor fördel, avslutar Gunnar Lenman.

– Eftersom vi sett en stadig ökning av danska resenärer som vill tillbringa sin vintersemester norrut, är vi glada över att tillkännage den nya säsongsbetonade rutten mellan Aarhus och Scandinavian Mountains Airport. Detta möjliggör att ännu fler resenärer kan uppleva skidåkningen, hundsläde och chansen att se norrskenet. SAS har åtagit sig att vara det naturliga valet för Skandinaviens flygresenärer, både för affärs- och semesterresor från Aarhus, säger Henrik Winell, Vice President Network, SAS.

– De skandinaviska skiddestinationerna är populära bland östjyllandsborna. Det är snögaranti större delen av vintern, skidskolor med skandinavisktalande guider, ski-in-ski-out och en liftkapacitet som sällan skapar köer. Det är attraktivt för både barnfamiljer och vuxna utan medföljande barn. Den nya flygrutten är ett riktigt bra alternativ för att snabbt komma ut i skidbacken och SAS har en stark position på den östjylländska marknaden. Det uppskattas av flygbolaget och vi förväntar oss att den nya linjen kommer att tas emot väl, säger Lotta Sandsgaard, vd Aarhus Airport.

Foto: Scandinavian Mountains Airport / SAS / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *