Europas första Fairfield by Marriott-hotell har öppnat i Köpenhamn

I och med öppnandet av det första hotellet i Europa – Fairfield by Marriott Copenhagen Nordhavn – utökar Fairfield by Marriott sin globala närvaro.

Fairfield by Marriott, en del av Marriott Bonvoys globala portfölj med mer än 30 unika hotellvarumärken, har öppnat sitt första hotell i Europa: Fairfield by Marriott Copenhagen Nordhavn. Hotellet ligger i Köpenhamns trendiga stadsdel Nordhavn och öppningen är en viktig milstolpe för det välkända varumärket och för hotellkedjans fortsatta globala tillväxt. Fairfield by Marriott är det näst största hotellvarumärket i Marriott Bonvoys globala portfölj och har för närvarande mer än 1 290 öppna hotell och 450 fastigheter i pipeline globalt – inklusive 17 hotell som förväntas öppna i Europa och Mellanöstern.

Fairfield hyllar skönheten i det enkla och erbjuder en hotellupplevelse med fokus på effektivitet och en god natts sömn till ett bra pris. Med inspiration och rötter i familjen Marriotts fritidshus vill Fairfield-hotellen skapa en känsla av glädje och lustfylldhet med stor gästfrihet och service som backas upp av Fairfield-garantin.

Med sitt värdefulla arv och sin betydande globala närvaro har Fairfield by Marriott en unik plats i Marriott Bonvoys portfölj. Öppnandet av Fairfield by Marriott Copenhagen Nordhavn som den första Fairfield-enheten i Europa är ett viktigt steg för den strategiska tillväxten av varumärket och vår övre mellanklassportfölj. Jag kan inte tänka mig en bättre destination för att lansera Fairfield-varumärket och dess europeiska designestetik för våra gäster och medlemmar än Köpenhamn, som verkligen symboliserar skandinavisk kultur och design.

Sandra Schulze-Potgieter, Vice President, Premium & Select Brands, EMEA

 

Skandinavisk design med plats för ”hygge”

Globalt är Fairfields hotell kända för sin enkla, tidlösa och moderna designestetik. I Europa har man noga arbetat med designen och kombinerat kreativa element från naturen och Fairfields lantliga arv med en lätt, modern skandinavisk stil för att skapa en avslappnad men ändå funktionell hotelldesign.

Fairfield by Marriott Copenhagen Nordhavn är det första hotellet som visar upp Fairfield-varumärkets nya europeiska designprofil, skapad av OCCA Design Studio, som kommer att fungera som en förebild för Fairfield by Marriott-design i hela Europa. För att förbättra designen lokalt har OCCA Design Studio samarbetat med danska Henning Larsen Architects och Mette Fredskild Design. Hotellet fångar essensen av det danska “hygge” som står för trivsel, och är till för resenärer som söker en stadssemester med både komfort och avkoppling.

Foto: Fairfield by Marriott Copenhagen

Designen av hotellets gemensamma utrymmen och 222 rum, varav 20 har havsutsikt, är baserad på naturliga färger och material med inslag av grönt och trä samt mjuka organiska och enkla geometriska former som skapar en känsla av lugn. Förutom bekväma sängar är alla rum utrustade med badrum med dusch, gratis Wi-Fi och mobila arbetsytor – vilket passar både affärs- och fritidsresenärer.

Fairfield by Marriott Copenhagen Nordhavn ligger i lugna omgivningar i det charmiga Århusgadekvarteret – ett kreativt nav för arkitektur, design, restauranger och kaféer. Här får gästerna en paus från det livliga stadslivet, men har också närhet till Köpenhamns centrum.

Nordhavn är ett av norra Europas största nya stadsutvecklingsprojekt. Området är utvecklat enligt “Five-Minute City” principen, vilket innebär att kollektivtrafik, andra stadsdelar, lokala bekvämligheter, grönområden och vattnet ligger inom fem minuters räckhåll.

Gemensamma utrymmen för umgänge, arbete och avkoppling är ett starkt kännetecken för Fairfield-hotellen. The Social Market serverar en hälsosam frukost som ingår i priset, och hotellets praktiska 24/7-marknad gör att gästerna kan ta förfriskningar (snacks och drycker) när de är på språng. Den ljusa och rymliga lobbyn är öppen dygnet runt, och hotellets fitnesscenter ger gästerna möjlighet att upprätthålla sina träningsrutiner även på resande fot.

Foto: Fairfield by Marriott Copenhagen

Fler europeiska destinationer på väg

Fairfield by Marriott kommer inom en snar framtid att öppna på flera viktiga affärs- och fritidsdestinationer i Europa, se nedan:

  • Fairfield by Marriott Bordeaux Train Station i Frankrike med 191 rum kommer att ligga bara en kort promenad från stationen Bordeaux Saint-Jean.
  • Fairfield by Marriott Istanbul Yenibosna i Turkiet med 192 rum placeras i Yenibosna Quater i Istanbul.
  • Fairfield by Marriott Warwick i Storbritannien kommer att ha 142 rum och ett idealiskt läge nära British Motor Museum, så att gästerna kan uppleva den brittiska bilindustrins historia.

 

De två första hotellen väntas öppna under 2025. För närvarande förväntas Fairfield göra entré i Mellanöstern under år 2027 med öppnandet av två hotell i Makkah, Saudiarabien.

Om Fairfield by Marriott®
Fairfield by Marriott grundades på principerna om pålitlig service och stor gästfrihet och inspireras av det unika arvet från familjen Marriotts lantgård – Fairfield Farm. Hotellens moderna design gör det enkelt och bekvämt för gästerna att upprätthålla sina rutiner under resan. Med sin enkelhet framkallar Fairfield en känsla av lugn och erbjuder genomtänkt designade hotellrum och sviter med separata vardagsrum, arbets- och sovutrymmen.

Med över 1 280 hotell i 19 länder är Fairfield stolt över att vara en del av Marriotts globala rese- och lojalitetsprogram, Marriott Bonvoy®. Programmet erbjuder medlemmarna ett extraordinärt utbud av globala varumärken, exklusiva upplevelser med Marriott Bonvoy Moments och en rad unika förmåner, inklusive gratis boende och chans att uppnå elitstatus. Gratis registrering och mer information om lojalitetsprogrammet finns på marriottbonvoy.com. För mer hotellinformation eller för att göra en bokning, besök Fairfield.marriott.com.

 

Foto: Fairfield by Marriott Copenhagen / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *