SAS Lounge Göteborg Landvetter Airport

På Göteborg Landvetter Airport hittar vi den enda loungen i Skandinavien SAS har i egen regi som inte ligger på en av hubbarna, Köpenhamn, Oslo eller Stockholm, ja faktiskt är det den enda loungen SAS har i någon form utanför dessa tre. Nytt från och med den 25/6 är att även inrikespassagerare kan använda sig av loungen då man öppnade upp den tidigare delningen mellan in och utrikes passagerare, ett välkommet beslut hos många Göteborgspendlare. Vad erbjuds då Star Alliance kunderna på Sveriges näst största flygplats?

Loungen ligger mitt i utrikesdelen av terminalen intill gate 18 och ger nås lätt när man kommer igenom stora säkerhetskontrollen direkt efter det nya butiksområdet som invigdes 2013 och vägg i vägg med Menziesloungen.

Tre ord som kan beskriva första intrycket av loungen är ljust, luftigt och välkomnande. Stora panoramafönster ger ett väldigt fint ljusinsläpp men samtidigt genererar det också en enorm värme som kan bli ett problem under sommarperioden. Sommarperioden innebär tyvärr också en kraftig ökning av ovana lounge besökare i form som missar att förstå att en lounge är en plats för avkoppling och folk som vill arbeta ostört och inte en lekstuga för barn till föräldrar som ignorerar sin avkomma totalt och låter dem härja fritt. Tack och lov är personalen i loungen både vänlig och tillmötesgående och hade inga problem att, efter ett par mycket vänliga tillsägelser avvisa störande gäster.

 

IMG_3485

IMG_3486

Utbudet av mat och dryck är tyvärr, som med många lounger idag rätt intetsägande. Vi har besökt loungen under frukosttid och det är inte ett stort urval som erbjuds.  Personalen i loungen gör dock ett gott arbete i att fylla på både bröd, dryck och tillbehör. Det som är synd är att ytorna är betydligt större än vad som behövs till utbudet vilket för


IMG_3481

IMG_3478Fyra olika sorters bröd fanns den här dagen men tomma ytor runt om gav en helt annan upplevelse

IMG_3482Pålägg och “verktyg”

Allt i allt levererar SAS Lounge på Landvetter en bekväm miljö för avkoppling och arbete. Det är som sagt en glädje att flygplatsen öppnade upp hela avgångshallen för alla resande och gav även SAS inrikespassagerare med rätt kort eller biljett tillgång. Något som också drar ner helhetsbetyget är att det inte finns toaletter i loungen utan man är tvungen att lämna loungen för att använda Swedavias i avgångshallen där det OFTA är kö. Troligen har man valt den här lösningen på grund av platsbrist, så även i den intilliggande Menziesloungen, även om det inte är helt optimal.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

  1. SAS404 says

    Jag gillar loungen, känns hemtrevligt och fint, och den är placerad bra i ett hörn så man har utsikt över plattan. Riktigt kul att sitta där och äta en lättare frukost, lägga ett öga eller två på dagens flygmaskiner. Med lite tur en start/landning 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *