Se hur man bygger jacuzzi och bar i ett passagerarflygplan

Det har länge varit känt att Emirates sätter standarden för premiumresor både i Business Class och First class, eller suits som det heter. Men hur installerar man ett jacuzzi och en bar in i ett vanligt passagerarflygplan? Se hur man installerar jacuzzi och bar i en Emirates A380.

Emirates har många leverantörer som utöver Airbus har med fingrarna med i A380 flygplanen.  Diehl Comfort Modules (Tyskland), AIM Aviation (UK) and B/E Aerospace (USA) – är var och en involverad i utveckling och produktion av Emirates mest kända A380 produkter ombord och är med att göra in-flight upplevelsen till världsklass. 

Jacuzzi eller Shower Spa, som det också kallas, är en av kännetecknen för servicen ombord på A380n hos Emirates. Mer än 80% av First Class passagerarna använder sig av den. Emirates gav Diehl Comfort Modules, som har levererat detta Shower Spa, uppgiften att installera den på A380 flottan. Det tog två år att designa Shower Spa. Då den var färdigutvecklad 2007 hade utveckling och certifiering tagit närmare 8000 timmar. Det krävs 12 man att bygga i genomsnitt 4 spa varje månad och nästan 2500 timmar att producera ett Shower Spa. Se en video av produktionen här:

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=_05iqzk1E5w”]

Så kommer vi till baren som också är något man oftast ser i privatflyg men som Emirates har behållt, även om det kostar 2-3 rader med Business Classstolar att ge plats till bar och lounge. AIM Aviation, som producerar den populära loungen, är nu igång med att bygga den 54e åt Emirates. Den hästskoformade baren har blivit ett kännetecken för A380n hos Emirates och det har lagts ner otroligt mycket arbete på att hitta rätt sten och ljuseffekter i baren. Emirates valde vit onyx och svart galaxy granit. Se AIM berätta om arbetet med baren här:

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=tSxE2SkpjdY”]

Slutligen är det självklart stolen, som inte kan kallas för “bara” en stol. Emirates har definierat om First Class upplevelsen, då de skapade och lanserade “sviter” på kommersiella flyg 2003. Emirates First Class Suites sätter standarden i branschen genom att erbjuda passagerare hittills ojämförbart mycket privatliv och genomtänkta luxuösa detaljer. Ett team på 80 ingenjörer har arbetet på design, utveckling och produktion av sviten och hittills har man levererat fler än 770 sviter till Emirates flotta av A380 flygplan. . Se B/E Aerospace berätta om arbetet här.

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=YCpAinQkXqI”]

Det blir spännande att följa nästa generation av First Class produkter som Emirates bygger och vi kommer nog att se “hotellrum” med enorm lyx som inte är långt ifrån att ha en egen privatjet.

Etihad sätter också standarder för framtiden och har lanserat en produkt som ger dig 38m2 ombord på deras A380. Detta är vad vi på Bonusfeber väntar på att Emirates skall match, eller kanske rent av överträffa.

Här följer ett bilden från den kommande Etihadkabinen och det blir minst sagt spännande att se hur bolagen i Mellanöstern kommer att sporra varandra till förbättringar framöver.

Etihad Apartment

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *