Singapore Airlines med rekordintäkter på 39 miljarder SEK för det tredje kvartalet 23/24

Singapore Airlines (SIA) Group har publicerat sina finansiella resultat för det tredje kvartalet 23/24. Robust efterfrågan har resulterat i rekordintäkter på 5 082 miljoner SGD (39 miljarder SEK) och rekordhöga rörelse- och nettovinster för de första nio månaderna av räkenskapsåret till december 2023. Flygplanskapaciteten har ökat och SIA förväntar sig att vara tillbaka på kapacitetsnivåerna före pandemin under nästa räkenskapsår. På den nordiska marknaden kommer frekvensen på linjen mellan Köpenhamn och Singapore att öka i sommar, då SIA går från fem flygningar i veckan till dagliga flygningar.

Efterfrågan på flygresor fortsätter att öka. Singapore Airlines Group, som just har släppt sitt resultat för tredje kvartalet, transporterade sammanlagt 9,5 miljoner passagerare på SIA och Scoot under de tre sista månaderna 2023 – en ökning med 29,4% jämfört med samma period året innan. Passagerartrafiken (RPK) växte med 19,1%, vilket översteg kapacitetsökningen på 17,9%. Som resultat ökade koncernens kabinfaktor (PLF) med 0,8 procentenheter till 88,2%. Koncernens totala nettovinst förbättrades med 31 miljoner SGD (+4,9%) till 659 miljoner SGD (5 miljarder SEK).

Kapacitetsökningar och expansion av flottan

Under det sista kvartalet FY2023/24 och det första kvartalet FY2024/25 förväntar sig SIA en fortsatt stabil efterfrågan på flygresor. Försäljningen är i linje med kapacitetsökningar på de flesta marknader och stöds av efterfrågan på fritidsresor under skolloven.

På den europeiska marknaden kommer Singapore Airlines att starta en linje mellan Bryssel och Singapore i april, och kapaciteten i Milano kommer att öka till fyra direktflygningar per vecka istället för de nuvarande två.

SIA kommer också att lansera direktflyg fem gånger i veckan mellan Singapore och Gatwick i juni 2024, med förbehåll för myndighetsgodkännande, och i juli kommer Singapore Airlines att återuppta dagliga flygningar mellan Köpenhamn och Singapore.

Vi är glada att vi nu kan erbjuda resenärerna nästan samma kapacitet som före pandemin. Både globalt och lokalt växer reslusten, det märker vi också här i Skandinavien där vi i juli utökar till dagliga flygningar mellan Köpenhamn och Singapore.

Jagdish Bhojwani, General Manager för Singapore Airlines i Norden

Till räkenskapsåret 2024/25 räknar SIA-koncernen med att vara tillbaka på samma kapacitetsnivå som före pandemin. Under det tredje kvartalet utökade SIA sin flotta med tre Boeing 787-10, vilket innebär att flottan uppgår till 143 passagerarflygplan. Scoot har 52 passagerarflygplan4 och kommer att ta emot sitt första Embraer E190-E2-flygplan i april 2024. Koncernen har totalt 92 flygplan beställda.

Kort sammanfattning av Singapore Airlines (SIA Group) finansiella resultat för det tredje kvartalet i räkenskapsåret 2023/24:

Kilde: Singapore Airlines

 

En fullständig översikt över resultatet för det tredje kvartalet finns här.

Foto: Singapore Airlines B777-312ER (9V-SWU) i Frankfurt Rhine-Main Airport (FRA) (BongoPlanes)

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *