SJ släpper 200 000 extra biljetter till populära destinationer i sommar

I takt med att den svenska högsommaren närmar sig ökar efterfrågan på hållbara resealternativ. Nu släpper SJ över 200 000 extra biljetter för att fler ska kunna resa hållbart i sommar. Totalt utökas utbudet med över 700 avgångar till destinationer i hela landet.

De extrainsatta tågen kommer att trafikera populära sträckor som Stockholm – Göteborg, Stockholm – Malmö/Köpenhamn och Stockholm – Umeå. Biljetterna ligger redan ute för försäljning på SJ.se och via SJs app.

Vi har sett en enorm efterfrågan på tågresor i sommar och därför har vi genomfört ett intensivt planeringsarbete och lyckats få loss ännu fler fordon och personal att bemanna tågen med, vilket nu ökar vår kapacitet inför högsäsongen.

Petter Essén, chef Trafik och Fordonsprogram på SJ.

De nya avgångarna kommer sättas in på linjer över hela landet och är jämnt fördelade över veckans dagar. Det innebär att SJs resenärer får betydligt fler avgångar att välja på när de ska planera sin semester, och det blir lättare att hitta en sommarresa till nära och kära som passar. Linjerna kommer både trafikeras av SJs snabbtåg och regionaltåg, samt det uppgraderade X 2000-tåget.

SJs linjer som utökas med ytterligare avgångar i sommar:

  • Stockholm – Göteborg
  • Stockholm – Malmö/Köpenhamn
  • Stockholm – Umeå
  • Malmö – Göteborg
  • Linköping – Stockholm – Gävle – Ljusdal
  • Stockholm – Falun

Foto: SJ/PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *