Sparrow Aviation slutar flyga till Göteborg

Tidigare i veckan kunde vi meddela att den tunga trafiken på Göteborg City Airpot avvecklas till följd av stora investeringsbehov på flygplatsen. Till en början var det oklart vad som skulle ske med existerande operatörer, men nu har Sparrow Aviation beslutat sig för att avveckla trafiken mellan Bromma och Göteborg från och med den 18 januari.

”Det är med tungt hjärta vi tvingas avveckla denna framgångsrika satsning. Redan tredje veckan hade vi uppnått en beläggning om 58 procent. Under hösten har vi sedan sett en ökande beläggning samt en mycket god tillväxt i snittbiljettpriset. Att tvingas avveckla en linje som har fått sådan god respons från marknaden är både jobbigt och sorgligt” kommenterar Sparrow Aviations styrelseordförande Stefan Crafoord-Wiklund.”

Linjen hade, sedan starten i augusti snabbt uppnått en god beläggningsgrad vilket indikerar att det fanns ett behov för att komma närmare Hisingen där bland annat Volvo har sin produktion.   Att man väljer att lägga ner beror på att Malmö Aviation redan idag flyger från Bromma till Landvetter.

Alla passagerare som har köpt biljetter med bolaget kommer att få pengarna återbetalda. Sparrow Aviation flyger även från Arlanda till Kristianstad men den trafiken berörs inte.

 

Ryanair och Wizz Air har inte fattat slutgiltiga beslut ännu men enligt vad vi erfar kommer dessa aktörer att flytta sin trafik till Landvetter.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *