Swiss öppnar direktlinje från Landvetter till Zürich

Landvetter för ytterligare en ny linje nästa år då det Schweiziska flygbolaget  Swiss öppnar en direktlinje från Landvetter till Zürich med med sex avgångar i veckan. Det är en linje som har saknats på flygplatsen ända sedan City Airline gick i konkurs. 

Enligt Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Landvetter är Zurich en av de tio destinationer som betyder mest för det lokala näringslivet i Västsverige sett till rena pengar tack vare det stora affärsutbytet och det är anledningen att en direktlinje har stått på önskelistan under en lång tid.

– Tillgänglighetsfrågan är helt avgörande för det internationella näringslivet! Därför är det ytterst glädjande att vi nu har fått en direktlinje till Zürich. Det är väldigt kul när vårt breda samarbete för att få till nya flyglinjer ger resultat, säger Patrik Andersson, VD på Business Region Göteborg.

Från början blir det en kvällsavgång måndag och onsdag som lämnar Landvetter klockan 17.15. Den 20e maj ändras tiden till 09.30 samma dagar. Tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar lämnar flyget Landvetter klockan 20.10

I motsatt riktning blir det avgång 14.10 måndagar och onsdagar för att sedan ändras till 06.30 den 20/5-2015. Övriga dagar lyfter flyget från Zurich 17.10

Man kommer att trafikera sträckan med en AVRO RJ 100 och flygtiden blir 2 timmar och 15 minuter.

Tiderna kanske inte är helt optimala ur ett affärsreseperspektiv men möjligheter finns att kombinera med andra Star Alliance bolag och visar sig linjen vara lönsam kan det mycket väl ske en ökning av frekvenserna längre fram. Linjen ger också hyggliga förbindelser vidare ut i världen med Swiss interkontinentala linjenät, däribland Bangkok, Johannesburg och Dubai.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *