Ny milstolpe nådd på Landvetter – hotellet där resan börjar långt innan check in

13 januari, 2020 markerar dagen då Scandics nya hotell på Göteborg Landvetter Airport påbörjar sin försäljning, offentliggör hotellets namn och visar upp dess kittlande design.

Hotellet som kommer att heta Scandic Landvetter, huserar med sina 223 rum och en varm design som för tankarna till den Nordiska miljön, endast ett par fotsteg in i terminalen på Göteborg Landvetter Airport. Hotellet kommer att öppna 31 maj 2021.

Scandic Landvetter är Scandics Sveriges andra flygplatshotell, beläget i direkt anslutning till den stora passagerarterminalen i hjärtat av flygplatsområdet som under flera år har genomgått stora moderniseringar. Hotellet som är ritat av Wingårdhs Arkitekter utmärker sig genom sin fasad och undertak med abstrakta flaggor inspirerade från hela världen. Den välkomnande atmosfären återfinns i hotellet där flexibla mötesplatser med hybridmötet i fokus möter en lobby och hotellrum i moderna och lugna Nordiska färger.

Scandic Landvetter reception.jpg

Peter Jangbratt, chef för Scandic Sverige säger:

Det gläder mig att Scandic nu har två hotell i nära anslutning till Sveriges största flygplatser, vilket gynnar både nya och återkommande gäster. Scandic Landvetter stärker vår position i regionen och när besöksnäringen på sikt återhämtar sig, står vi i framkant med moderna hotell på strategiska positioner som bidrar till svensk tillväxt.

Förutom att möta nya och gamla reskamrater, kommer såväl göteborgare som långväga gäster checka in på Scandic Landvetter för att mötas och skapa nya minnen. Relaxavdelningen på sjätte våningen, med utsikt över start- och landningsbana, kommer att bli ett givet stopp på resan, precis som ett besök i restaurangen där comfort food med svensk anknytning samspelar med vitaminrika och energifyllda frukostar och luncher.

Scandic Landvetter restaurang.jpg

Anna Strömwall, Flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport säger:

Vi är glada över att hotell Scandic Landvetter öppnar på flygplatsen och det passar väl in i vårt syfte om att möjliggöra för människor att mötas. Med det nya hotellet fördubblas antalet rum för resenärer och besökare och för oss bidrar det till vår ambition om att utveckla flygplatsen inför framtiden.

Scandic Landvetter välkomnar de första gästerna den 31 maj 2021. Av hotellets 223 rum finns 80 familjerum och hotellet har genomgått Scandics globalt erkända tillgänglighetsstandard om 159 punkter och totalt finns 23 tillgänglighetsanpassade rum. Scandic Landvetter kommer under våren 2022 att genomgå prövning för att bli Svanenmärkt, Nordens officiella miljöcertifiering.

Hotellrum1.jpg

Scandic har sedan tidigare utsett Lina Lilja till tillförordnad hotelldirektör för öppningsfasen av Scandic Landvetter. Lina är idag hotelldirektör på Scandic Mölndal där hon har varit verksam i närmare fyra år.

Lina Lilja, tillförordnad hotelldirektör på Scandic Landvetter säger:

Jag ser med stor spänning fram emot att få visa upp Scandic Landvetter till världens resenärer. Hotellet, med sin fantastiska design och läge, erbjuder en god natts sömn, möjlighet till effektiva möten, chansen till att samla energi inför resan ut i världen eller bara varva ned efter en fullspäckad arbetsdag.

Fotos: Scandic

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *