Tips och Tricks: Få din egen privata expresshiss

Är du trött på hissar som stannar vid varje våning när du skall checka ut från hotellet och hinna med ett flyg? Vi ger dig ett litet trick som låter dig ta kontroll över hissen. Med ett par enkla knapptryck kan dy förbigå alla andra kommandon och göra hissen till din egen privata åktur. 

Låt oss redan från början säga att du knappast vinner någon popularitetstävling om dina medpassagerare får reda på vad du gör så det är upp till ditt eget samvete att prova detta.

Tricket är egentligen reserverat för utryckningspersonal som måste komma fram fort men diskuteras flitigt runt om på nätet. Det finns också många vittnesmål på att det fungerar även om det kanske inte gäller för alla hisstyper. Även på Youtube finns det en rad filmer som dokumenterar lyckade försök.

Hur fungerar det?

Tänk dig att du är på 21a våningen på ett hotell och skall ner till lobbyn. Hissen stannar på 19e och 16e våningen och de som kommer in skall till poolen på 3e respektive restaurangen på 2a våningen. I tillägg stannar hissen på flera våningar för att släppa på folk. “Kunde inte hissen bara gått direkt till lobbyn?” tänker du irriterat. Jodå, det kan den! I alla fall om hissen har följande funktion:

Innan du väljer våning, tryck och håll inne dörrstägningsknappen och tryck därefter på våningen du skall till. Håll inne bägge knapparna fram tills dess att hissen börjar röra på sig,  (en den hävdar fem sekunder) och hissen tar dig direkt till vald våning utan att stanna för andra. Detta trick nollställer alla andra knapptryckningar på utsidan och insidan av hissen och sätter den i “expressläge”.

Foto: Shane Adams, Flickr

I det illustrerade exemplet ovan har någon redan tryckt på 2a våningen. Du kan då förbigå detta och transporteras direkt till första våningen genom att hålla inne knapparna som är inringade med rött.

Har du provat? Kommentera gärna.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *