TURKIET – HÄR FINNS INTE MÅNGA TURISTER OCH DU KOMMER LÅNGT FÖR PENGARNA

Kom med till Turkiet och få en statusrapport därifrån. Vi har skickat folk på en resa till Turkiet och dom har kommit retur med status på hur det är i Turkiet just nu, och varför du ska överväga att åka dit.

Bra väder, bra sandstränder, inte många turister och en turkisk lira som har fallit ganska mycket det senaste året. Det är vad Tyrkiet kan locka med just nu. Vi har åkt dit och är nu tillbaka med en liten status på varför du borde överväga Turkiet som din nästa semesterdestination.

 

Saknar du också ljuden och dofterna från en bazar?

Låga priser att leva för till följd av den turkiska liran

Den turkiska liran är det senaste året fallit mycket i värde i förhållande till den svenska kronan. I ögonblicket kan du för en svensk krona få 1,56 Turkiska lira.

Sedan januari 2021 har värden på den turkiska liran nästan halverats. Ser man bort för do ekonomiska problemen det medger för en stor del av den turkiska befolkningen, så betyder det at man som resande från Sverige kan komma väldigt långt för pengarna.

Nedanför kan du se ett kvitto från Starbucks i Alanya vid Kleopatrastranden. En samlad räkning för 50 spänn -som ju är tillsvarande vad en kopp kaffe kostar i Sverige. Vi har kollat på ett restaurangbesök, och en kik i den lokala mataffären.

 

Besök på Starbucks

  • 1 st. cheesecake
  • 2 st. paj m/fyll
  • 1 st. tiramisu
  • 1 st. americano (large)
  • 1 st. latte (large)

Totalpriset var som nämnd 50 SEK för detta.

 

Restaurangbesök

Att gå på restaurang är också billigare i Turkiet.

På en god stekrestaurang kostar en 200 g biff 60 svenska Kroner. Den dyraste oxfilén på menyn kostade 100 Kroner.

Handla i mataffärer

Här kollade vi på några varor, som man typisk ville handla ifall man var på semester.

Et färskt bakat bröd kan köpas till bara 2 svenska Kroner og 1,5 liter Pepsi Max kostade 3,40 svenska Kroner.

 

Saknade östeuropéer ger rabatt

Det är ganska känt att en stor del av turisterna i Turkiet kommer ifrån dom östeuropeiska länderna. Det har de senaste två åren såklart inte varit lätt för dem att resa till Turkiet. I år står Turkiet till att förlora upp till 95% av gästerna från Ukraina och Ryssland, detta vill ge ”mera plats” på de olika hotell och destinationer.

Det har redan medgjort stora rabatter på hotellen i landet och man förutser ytterligare reducerade priser över sommaren. En självklar fördel att åka.

 

Försäljningen slår rekord i dansk resebyrå

Vi pratade med resebyrån Mixx Travel om situationen i Turkiet. Dom upplever rekordförsäljning i resor till Turkiet.

Försäljning och marknadsföringschef Ercan Sabedinovski meddelar att man redan i 2020 innan Corona kunde märka en ökad efterfrågan på resor till Turkiet.

Nu ligger vi faktisk 40% högre än innan Corona. Om det är dom billiga priserna i Turkiet eller bara ett intresse att åka, kan jag inte svara på, men våra resor till både Rhodos och Kreta säljer också bra, dock inte i samma tempo som till Turkiet.

Ercan Sabedinovski, Försäljning och marknadsföringschef i Mixx Travel.

 

Vi ser också att det just nu är möjligt att köpa en resa till Turkiet med ”all inclusive” för bara 1.745 Kroner per person. Så för två personer med ”All Inclusive” kan du komma på en veckas semester i Antalya området för under 3.600, – i maj månad. Det är väl billigt.

Leta själv fram flera möjligheter här.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *