Club Carlson 30% rabatt vid köp av poäng

Club Carlson, bonusprogrammet för Radisson, Radisson Blu, Park Inn, Park Plaza, Country Inn & Suites med flera släppte nyligen en kampanj där du sparar 30% på att köpa poäng. Men lönar det sig? Det skall vi kika närmare på nu. 

Spontant låter en rabatt på nästan 30% som en bra deal men vi vet ju som bekant att allt som glimmar inte är guld. Lönar det dig verkligen att köpa poängen?

Svaret er: Kanske!

Om hotellet du vill beställa är förhållandevis dyrt kan det faktiskt det.

Låt oss ta ett exempel:

Vill du bo på t.ex.  Radisson BLU Edwardian Hampshire hotellet i London, kostar det 237,60GBP eller 2,900:- för en slumpvis vald natt i december. Samma rum kan beställas för 50,000 poäng.

så koster det 2.275 kroner (237,60GBP) for en tilfældig nat i december. Denne nat kan også bestilles for 50.000 point.

Skærmbillede 2014-10-01 kl. 12.54.20

Genom kampanjen kan du köpa max 40,000 poäng och då kostar det 2,100:-  (280USD). Därutöver för du en bonus på 30% av poängen och får då 52,000 poäng för detta pris. Det motsvarar drygt 40 öre per poäng.

Betalar du hotellnatten med dessa 50,000 poäng kostar den totalt 2,100 kronor dvs en besparing på ca 800:- kronor och ökar värdet på dina poäng till ca 55 öre dvs. ca 15 öre mer än vad du gav.

Om hotellen är billigare är det långt ifrån säkert att det lönar sig. Gör ett liknande räknestycke som vi har gjort i varje enskilt fall.

Point+cash och flexibel betalning

En av fördelarna med att ha poäng på sitt Club Carlsonkonto är dock att det många gånge är möjligt att betala med en kombination av poäng och kontanter.  Gör du det får du en flexibel bokning som alltid kan avbokas, precis som rena poängbokningar.

I ovanstående exempel är priset på hotellet ett “pre-paid rate” som inte kan avbeställs om du betalar kontant men med poäng kan den avbokas helt fram till ankomstdagen. Hade du velat ha en flexibel bokning kontakt hade besparingen varit ännu större.

Det finns alltså rätt många fördelar med att betala helt eller delvis med poäng.

Läs mer om kampanjen och köp poäng genom att klicka här

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *