Direktflyg slutar flyga Umeå-Luleå

Direktflyg har drabbats hårt av problemen man har haft med det estniska flygbolaget Avies som skötte majoriteten av trafiken åt bolaget. En linje som nu försvinner från linjekartan är Umeå-Luleå. 

Direktflyg, som idag presenterar sig som en resebyrå, fortsätter att se över verksamheten efter problemen med flygbolaget Avies som tidigare flög merparten av trafiken. I samband med juluppehållet försvinner den tidigare linjen Umeå – Luleå, en förlängning av den statligt upphandlade rutten Östersund – Umeå.  Enligt Tezz orsdotter Ohlsson, VD på Svenska Direktflyg väljer man att lägga fullt fokus på Östersund-Umeå och skapa en bättre tidtabell tillsammans med den nya operatören, Holländska AIS Airlines.  I och med detta blir AIS Airlines nu ensam leverantör åt Direktflyg som då kommer trafikera Borlänge-Göteborg, Borlänge-Malmö, Örebro-Malmö och Östersund-Umeå.

Umeå-Luleå har trafikerats under olika flagg senaste åren och om någon ny operatör väljer att ta över är ovisst. Sedan tidigare har man även förlorat linjen Luleå-Sundsvall som även den flögs av Avies på uppdrag av Direktflyg. Avies har varit ordentligt i blåsväder den senaste tiden och fått svidande kritik av den Svenska Haverikommisionen. Bolaget fortsätter dock flyga Luleå-Pajala, Arlanda-Torsby samt Arlanda-Mora-Sveg.

 

 

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *