Nextjet tar över Sundsvall-Göteborg

Nextjet kommer från och med den 22 september länka samman Sundsvall och Göteborg med 20 direktförbindelser per vecka och därmed erbjuda en snabbare väg mellan norrlandskusten och Göteborg. 

Man kommer att flyga en morgon och en kvällsavgång under veckodagarna med start i Sundsvall 06:25 och 16:26 med retur 08:30 och 18:30 med en flygtid på ca 1,5 timmar med bolagets SAAB 340. Detta är en väsentlig förbättring jämfört med alternativet via Arlanda som tar nästan en timme längre.

Linjen kommer efter starka signaler på att Direktflyg lägger ner linjen efter sommaren utan att detta har bekräftas officiellt. 

Sundsvall är en stad med en stor del myndigheter, industrier och företag och enligt Magnus Ivarsson, VD på Nextjet är bolaget en viktig del av svensk infrastruktur och skall därför se till att öka antalet passagerare på linjen för att kunna fortsätta länka städerna samman.

Tidigare har bland annat Skyways och Direktflyg trafikerat sträckan med Embraer 145 maskiner då med förlängning till Luleå.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *