Ekonomiklass kan bli trängre i framtiden

Det kan kanske verka som om Bonusfebers redaktion och läsare enbart reser i business class, dricker champagne och mumsar kaviar i business eller förstaklasstolar. Men faktum är att majoriteten av alla passagerare reser i ekonomiklass. 

Därför kommer det här några bilder som kan få businessclassresenärer att sätta de varma nötterna eller champagnen i halsen.

Airbus annonserade tidigare i år ett nytt koncept för ekonomiklass i sina A380-flygplan. Genom att höja taket/golvet mellan våningarna i de två våningarna kommer man att få plats med ytterligare stolar i bredden.

11 stolar i bredden

Elva:

A380 X-sectionFoto: Airbus 

Som om inte avståndet mellan stolsraderna är trångt nog från tidigare skall nu även stolsbredden reduceras ytterligare. Det ät verkligen inte goda nyheter för oss som reser långt i ekonomiklass, men med en allt mer pressat global ekonomi är bolagen beroende av att få in flest antal stolar i sina flygplan. Med detta i tankarna är utveckligen inte överraskande.

Tack och lov dröjer det nog innan vi får se vertikala stolar, som bland annat Ryanair fantiserar om.

Skyrider Standing Plane SeatSkyRider Vertical Seat – konsept av Aviointeriors S.p.A

Huvudbild: Airbus

Artikeln publicerades ursprungligen av Cecilie Larsen på Bonusfeber.no

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *