Fyra tips till att uppleva Golden Gate

Är du på väg till San Francisco bjuder vi här på fyra tips som är ovärderliga om du inte har besökt området tidigare och vill maximera din Golden Gate upplevelse.

Golden Gate bron är kände över hela världen och en stor turistattraktion för besökare som kommer till San Francisco. Den tillhör bland världens mest fotograferade motiv och alla som ser en bild av bron vet precis var den är tagen. Sedan öppnandet 1937 har många magiska motiv skapats här och de flest har nog sett bron insvept i dimma eller med San Francisco i bakgrunden.

Bonusfebers danske medarbetare, Henrik, har besökt staden mer än 15 gånger och vid varje besök blir de en utflykt till området runt bron på bägge sidor. Han njuter av att korsa bron och ta en kort paus på kullarna för att njuta av utsikten.

Här är hans fyra tips som optimerar ditt besök vid Golden Gate.

1. Korsa bron med bil eller cykel

Det absolut bästa är att hyra en bil eller cykel och korsa bron. Det ger en helt speciellt upplevelse och ger dig även chansen att utforska områden på motsatt sida av staden. På så sätt blir du ett av de över 100.000 fordon som varje dag korsar bron.

BF - San Francisco - Golden Gate Broen - biler på broen

Genom att hyra bil kan får du chansen att se bron från bilen, få en fantastisk utsikt över bron och staden från kullarna (se tips 4) och fortsätt ut mot Napa Valley och de berömda vinområdena. Detta är helt klart värt den lilla insats det kräver och bilar går att hyra från alla stora uthyrningsfirmor till en ganska rimlig kostnad.

2. Gå över bron

Att gå över bidrar ännu mer till den magi som omringar bron och dess historia. På bägge sidor finns det en rad områden där man kan få bra bilder och upplevelser med sig hem.  Det är inga problem att ta turen till fots då det finns gångbanor på den sida som ligger mot staden och här kan du ta en “Golden Gate Selfie” med staden i bakgrunden.  Kom bara ihåg att ha med bra kläder då det kan blåsa och vara rätt kyligt på bron, oavsett årstid.

3. Se bron från vattnet

Det finns flera företag, som från San Franciscos centrala delar erbjuder båtutflykter ut mot bron. Detta ger ett helt annat perspektiv av bron och dess storlek. Brons två torn är nästan 290 meter höga och ser extra imponerande ut från vattnet. I tillägg finns en rad båtutflykter med “dinner and dance” som låter dig uppleva solnedgången samtidigt som får se Alcatraz från vattnet.

Ett par av företagen som erbjuder utflyger är “Red & White” eller “Blue & Gold”, som bägge har flertalet dagliga avgångar vilket går det relativt lätt att passa in någon av dessa i schemat.

4. Vandringsturer på bägge sidor av bron

Det finns tre områden som är perfekt lämpade för små vandringsturer:

Det första området (markerat med “1” på kartan) är på stadssidan av bron.Detta är Fort Point delen och vidare ut med kusten. En av platserna är “Bakers Beach” där du har bra utsikt över bron och vattnet. Detta är också en bra utgångspunkt för att se av av de fantastiska solnedgångar som staden är känd för. Området är fullt av små stigar och utsiktsplatser. Det går att ta bilen och köra en runda som tar dig närmare och närmare bron och då startar man lite längre bort vid restaurangen  “Cliff House”, som eär belägen vid “ingången” till San Francisco från vattnet.

Det andra område (markerat med “2” på kartan) är ett gammalt militärt området som kallas  “Fort Baker”. I dag er det nedlagt då risken för angrepp via vattnet är avsevärt mindre. Numera är det en Yachtklubb och en aktiv sjöräddningstation.

Det går att parkera på området och njuta länge, eventuellt med mat och dryck. Området kallas “Vista Point”

Precis efter att man har korsat bron kan man komma in på det “centrala turistområdet” där det går att köpa mat och dryck. I tillägg finns det goda fotomöjligheter även här.

Det tredje område (markerat med “3” på kartan) ger de bästa fotomöjligheterna av både bron och staden i bakgrunden. Man kör av motorvägen direkt efter bron och sätter därefter kursen mot “Battery Spencer”

BF - San Francisco - Golden Gate Broen - Battery Spencer

Här kan man ta en tur som kallas “Kirkby Cove Hake”. Det går att parkera vid “Battery Spencer” där det finns en liten parkeringsplats. Området är en gammal militäranläggning där man kunde skydda staden mot angripande fartyg.

Kort over området omkring Golden Gate broen og hvor man kan få gode vandreture.

Om du har andra goda råd kommentera gärna artikeln

der er

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

  1. Andres says

    Hej!

    Vad rekommenderar du för hyrbilsbolag i SF-området? Jag fick tips om att använda en tjänst som heter Hyrbilguiden för att hyra bil där, men jag undrar om det kanske finns någon lokal firma som är värd att kontakta eller om du har något tips på ett bra hyrbilsbolag i SF-trakten?

    Ska vara där i 8 dagar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *