Lufthansa drar ner på trafiken till Ryssland

Flera destinationer försvinner när tyska Lufthansa drar ner på trafiken till Ryssland. Kvar blir bara linjerna till Moskva och St. Petersburg. 

Enligt vad den ryska tidningen Kommersant erfar kommer det tyska flygbolaget från och med i höst att minska antalet destinationer  som man trafikerar i Ryssland från tio till två och enbart lämna kvar Moskva och St. Petersburg.

Idag trafikerar Lufthansa i tillägg till dessa även  Samara, Nizhny Novgorod, Yekaterinburg, Krasnodar, Rostov, Kazan och Perm och anledningen till att man nu väljer att lämna dessa är den minskade lönsamheten till följd av en svagare rysk ekonomi.

Ett par av dessa destinationer flygs av systerbolaget Austrian Airlines vilket innebär att det fortfarande kommer finnas möjlighet att flyga till dessa med ett bolag i Star Alliance.

Vidare kommer även Lufthansas lågprisbolag Germanwings att flytta sin bas från Wnukowo till Domodedovoflygplatsen i Moskva samtidigt som man lägger ner flygningarna från Mosvka till Köln och från St. Petersburg till Düsseldorf.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *